STARAC TREŠNJAMA NAMAMIO DEVETOGODIŠNJU DJEVOJČICU U KUĆU: Subotičkom pedofilu mjesec dana pritvora

Region
STARAC TREŠNJAMA NAMAMIO DEVETOGODIŠNJU DJEVOJČICU U KUĆU: Subotičkom pedofilu mjesec dana pritvora
Policija je u nedjelju popodne uhapsila J.B. (82), pedofila iz Subotice, posle prijave roditelja devetogodišnje djevojčice, da je starac

Policija je u nedjelju popodne uhapsila J.B. (82), pedofila iz Subotice, posle prijave roditelja devetogodišnje djevojčice, da je starac počinio krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji, prema njihovom djetetu, koje će u junu napuniti deset godina, potvrdila je za Kurir.
subotička policija.Poslije 48 časovnog zadržavanja, Osnovno tužilaštvo je pedofilu odredilo pritvor od mjesec dana, kaže Livija Panić Miletić, osnovni javni tužilac u Subotici.
 
- U nedelju oko 17 sati, osoba J.B (1935) je uhapšena i zadržana, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, prema članu 182. krivičnog zakona. Na neprimeren način, on je dodirivao telo devetogodišnjoj devojčici po genitalijama. Dete će tek u junu napuniti 10 godina. Osumnjičeni je saslušan pred dežurnim zamenikom tužioca u javnom tužilaštvu. Jutros je saslušan, branio se ćutanjem. Zbog mogućeg uticaja na eventualne svedoke i mogućnosti da ponovi krivično delo, tužilaštvo je predložilo pritvor od 48 sati, nakon čega je pritvor produžen, do narednih 30 dana. Tek sledi saslušanje srodnika, roditelja i rodbine,komšija i da li je sam bio u kući, kaže za Kurir Livija Panić Miletić,osnovni javni tužilac u Subotici.
 
Pedofil je stariji čovjek iz komšiluka, a u nedelju popodne primjetio je samu djevojčicu, bez starijih osoba, kako se nezvanično tvrdi, pokušao da je nagovori i namami na trešnje u svoju kuću, da bi joj zadigao majicu dodirujući je po genitalijama.
 
Djevojčica je srećom odmah odreagovala strahom i bjekstvom od starca, a sve je odmah ispričala roditeljima, koji su obavijestili policiju.
 
—Prijavljeno nam je krivično delo nedozvoljenih polnih radnji, a prema nalogu tužilaštva, policija je osumnjičenog starca odmah privela,
određen mu je pritvor od 48 sati. Tužilac i istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo, rečeno nam je u subotičkoj policiji.
 
Psiholozi će obaviti razgovore sa djevojčicom, da dijete ne bi doživjelo ponovnu traumu.
 
Prema nezvničnim saznanjima starac je popodne, ne strepeći od komšiluka niti roditelja, preko ograde pokušao da nagovori dijete da proba trešnje kod njega u kući. Bez kontrole i srama, starac je, kako se nezvanično tvrdi,namamljivao dijete rječima da je voće slatko i sočno.
 
Dijete je osnovac, u trećem razredu osnovne škole, ali iz Osnovnog tužilaštva u Subotici navode, da zbog istrage, ne mogu da otkriju identitet roditelja niti mjesto stanovanja osumnjičenog . Istraga će ispitati da li je starac namjeravao da obljubi dijete, a slijedi i stručno vještačenje. Za krivično djelo silovanja u pokušaju zakonom je predviđena kazna od 3
do12 godina.

Ne propustite