IMA 10 godina i 192 kilograma: Evo kako izgleda najdeblji dječak na svijetu

Zanimljivosti
IMA 10 godina i 192 kilograma: Evo kako izgleda najdeblji dječak na svijetu
Arja Permana iz Insonezije ima samo 10 godina, ali i 192 kilograma. Ovisan je od nudli i gaziranih pića zbog čega je i završio kao morbidno gojazan. Da bi skinuo toliki višak, morao je da ide na operaciju odstranjivanja želuca, ali je i pre toga morao da smrša. Ljekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja, ali je uspio da smrša svega devet kilograma.

Ovaj dečak je toliko gojazan da ne može da nađe odeću za sebe, pa je dane provodio sa sarongom vezanim oko struka kako bi makar pokrio intimne delove.

Arja nije mogao da nađe ni odeću za sebe
Arja Permana iz Insonezije ima samo 10 godina, ali i 192 kilograma. Ovisan je od nudli i gaziranih pića zbog čega je i završio kao morbidno gojazan.
Da bi skinuo toliki višak, morao je da ide na operaciju odstranjivanja želuca, ali je i pre toga morao da smrša. Ljekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja, ali je uspio da smrša svega devet kilograma.

Arja je davao sve od sebe


On nije mogao da ide ni u školu jer mu je kretanje bilo preveliki napor, a nije mogao ni da sedi. Zato su ga lekari još pažljivije pratili u naporima, i na kraju su kilogrami počeli da se tope.
Dečak je uspeo da izgubi samo 9 kilograma za četiri meseca prije operacije 17. aprila. Ali, dvije nedelje nakon toga uspeo je da skine  još 17, pa mu je operacija smanjivanja želuca zakazana, a svijet čeka da vidi dalje rezultate.

Arja je dočekao operaciju

Ne propustite