SUSJEDI GA SE DOBRO SJEĆAJU: Pojavila se kućna snimka bombaša samoubojice iz Manchester Arene

Svijet
SUSJEDI GA SE DOBRO SJEĆAJU: Pojavila se kućna snimka bombaša samoubojice iz Manchester Arene
Pojavila se kućna snimka bombaša samoubojice iz Manchester Arene

Pojavila se snimka napadača iz Manchester Arene koji je na koncertu Ariane Grande bombom punom čavala pobio 22 ljudi i ranio desetke, uglavnom tinejdžera. 

Salmana Abedija susjed je u srpnju prošle godine snimio ispred njegove kuće u Fallowfieldu koju je policija temeljito pretražila nakon napada u kojem je i sam poginuo. 

Odjeven u đelabu, tradicionalnu mušku haljinu s kapuljačom, i sandale, Abedi na snimci koju je objavio Independent vuče kantu za smeće od kuće do ulice. 

Susjedi su medijima ispričali kako se dobro sjećaju visokog i mršavog mladića koji je često odijevao tradicionalnu muslimansku odjeću, no nitko ga nije bolje upoznao. 

Abedijev rođak smatra kako ga je prema ekstremizmu vjerojatno usmjerilo to što je lani vidio kako mu ubijaju prijatelja nožem.

Rođak, koji nije želio da mu se objavi ime, ispričao je kako se 22-godišnji Salman žalio da ga u Velikoj Britaniji ne tretiraju dobro, a bio je ljut što je malo koga bilo briga za smrt njegova prijatelja. Abedi je govorio da je to zato što je Musliman. 

Salman je rođen u Velikoj Britaniji, a roditelji su mu iz Libije. Njegov rođak kaže kako je Britance nazivao nevjernicima koji su nepravedni prema Arapima. 

Ne propustite