Majka petogodišnjaka optužuje: Vaspitačica mi tukla dijete!

Region
Majka petogodišnjaka optužuje: Vaspitačica mi tukla dijete!
Jelena Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dječaka, podnijela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dijete.

Jelena Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dječaka, podnijela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dijete. Dječak je navodno dobio batine u vrtiću, i to od vaspitačice koja se brine o njemu u Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović".
 
Portparol leskovačke policije Boban Zdravković nam je potvrdio da se ispituju navodi roditelja, dok nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju djeteta.

Ogorčena Jelena tvrdi da je za nepunih mjesec dana njen sin dva puta bio izložen maltretiranju i to od strane iste vaspitačice. Navodno ga je prije 20 dana udarila i počupala za kosu jer nije htio da sa svojom grupom izađe u dvorište. Od straha se sakrio ispod stola i čekao da se situacija smiri.

- Međutim, u četvrtak je situacija kulminirala jer kada sam otišla po dete videla sam da mu je majica pocepana i da ima ogrebotine po vratu - priča Jelena. 

- Vaspitačica mi je objasnila da se potukao sa drugim detetom i da je uspela da ih razdvoji. Ali, kada smo otišli kući sin je počeo da plače da ga boli rame i ispričao mi šta se u stvari dogodilo,prenosi Novosti.

Dijete je pregledao porodični ljekar, a u nalazu stoji da ima povrede i promjene na koži desnog ramena, a da li je to učinilo dijete ili neko stariji nije se izjasnio.

U Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović" energično odbacuju optužbe da je vaspitačica povredila dijete. Tvrde da posjeduju i video-snimak kojim to dokazuju i da se sve "odigralo za 11 se­kundi".

- DIREKTORKA vrtića me je i pre 20 dana zvala, kao i u petak, nakon oba incidenta, i molila da ne podnosim tužbu protiv ove vaspitačice. Ali ja sam to uradila da se ne ponovi drugoj deci - kaže majka.

Ne propustite