FutureA kids festival 31. maja u Konjicu

Kultura
FutureA kids festival 31. maja u Konjicu
U okviru tog dječijeg festivala planiran je veliki broj aktivnosti i sportskih radionica, te spektakularan show.

 

Ovo je do sada šesnaesti put kako  velika grupa holandskih volontera daje svoj altruistički doprinos za dobrobit drugih mladih ljudi, a ahvaljujući njima, festival se ponovo organizuje i ove godineza djecu u Bosni i Hercegovini.

FutureA festival koji se sastoji od 150 volontera iz Holandije biti će upriličen ove godine i u Konjicu 31. maja.

U okviru tog dječijeg festivala planiran je veliki broj aktivnosti i sportskih radionica, te spektakularan show.

S obzirom da su ulaznice potpuno besplatne, dobrodošlo je svako dijete koje želi sudjelovati na festivalu, a na taj način, djeca, kao i njihovi roditelji mogu zaboraviti svakodnevne probleme, te uživati igrajući se, kreirajući i stičući nova iskustva zajedno sa volonterima iz Holandije.

Osim u Konjicu, festival će u mjesecu maju biti upriličen i u Fojnici, Zenici i Travniku.

Pored spomenutoga djeca će moći uživati u predstavi klovnova, plesova i madžioničara, a za one iz najudaljenijih krajeva grada biti će obezbijeđen i prijevoz autobusom.

Na kraju dana, svako dijete će dobiti poklon i otići će s festivala puno prelijepih iskustava i sjećanja, saopćeno je iz fondacije "Out of Area", koja organizira taj festival.

- Fondacija "Out of Area" je opredijeljena da pomožatedjeci u bivšim ratnim zonama Balkana. I sada, 20 godina nakon rata, potrebno je još puno za uraditi. Osim FutureA festivala, fondacija također organizira i putovanja za holandske studente, stoji u saopćenju.

Iz te fondacije nadaju se kako će na taj način doprinijeti poboljšanju kvalitete života u regionu.

 

Ne propustite