Lažni heroj iz autobusa prevario sve: Ovo je najružnija scena u mom životu

Region
Lažni heroj iz autobusa prevario sve: Ovo je najružnija scena u mom životu
Dva je dana javnost bila dirnuta gestom vozača beogradskog autobusa koji nije htio krenuti dok se neko od putnika ne ustane trudnici.

Dva je dana javnost bila dirnuta gestom vozača beogradskog autobusa koji nije htio krenuti dok se neko od putnika ne ustane trudnici. Nakon toga doznalo se kako junak nije bio Dragan Žulević, koji je svim medijima tvrdio da je on bio vozač autobusa, već Željko Postić.

Nakon što je novinarka B92 Suzana Trninić, koja je bila u autobusu, objavila na Twitteru šta se dogodilo, sve je zanimalo ko je galantni vozač. Novinari Blica javili su se javnom prijevozniku i dobili kontakt vozača. Potom su se susreli s Žulevićem, a on im je pričao kako nije želio da autobus krene dok trudnica ne sjedne. Dva dana kasnije saznalo se da je riječ o lažnom junaku.

Suzana Trninić šokirana je time što je neko iskoristio tuđe dobro djelo za svoju promociju.

"Vjerujte da sam vozača vidjela na nekoliko sekundi kroz staklo. Upamtila sam da je bio u bijeloj majici, no kad mi je došao e-mail od vozača Željka Postića s tačnim opisom gdje i kako sam mu prišla, odmah sam shvatila da je on taj vozač. Čak smo i prvog vozača Žulevića pitali zašto nema bijelu majicu, a on nam je rekao da se otišao kući presvući", ispričala je za Blic.

U GSP Beograd tvrde da su dobili dva broja vozača iz Direkcije za javni prijevoz.

"Prvog smo zvali i on nije znao o čemu se radi, a drugi nam je rekao da je on taj. Šta smo mi tu mogli", opravdavaju se.

"Nisam imao namjeru nikoga obmanuti, dogodila mi se ista situacija kao i kolegi. Žao mi je što je ovako ispalo, zvao sam kolegu o kojem ste htjeli pisati i izvinuo sam mu se", rekao je Žulević.

Ponudio je i svoju verziju priče.

"Pred kraj smjene nazvala me gospođa iz marketinga GSP-a i pitala me je li se u mom autobusu dogodilo da sam zaustavio autobus da bi trudnica sjela. Rekao sam joj da sam imao takvu situaciju i ona mi je rekla da sam ja vozač o kojem priča cijeli grad i da me traže novinari", ispričao je.

Dodao je da zbog svega ima probleme, jer su ga zvali iz firme da dođe na razgovor te da mu se prijeti svim i svačim.

"Ja sam deset godina u toj firmi, nikada nikakav problem ni incident nisam imao, ovo je najružnija scena u mom životu. Imam troje male djece i ženu, šta sada da radim", pita se.

Ne propustite