STOTINE HILJADA KM

OBJAVLJENA LISTA: Pogledajte koliko je država isplatila novca strankama

Objavljeno:18.05.2017 - 16:36
A A A Times Arial

Najveći dio svojih budžeta političke stranke u Bosni i Hercegovini uglavnom pune budžetskim sredstvima.

Nema u tome ništa novo, tako je već godinama i tako će biti još dugo. Mijenjaju se samo iznosi koje stranke dobivaju od raznih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija objavila je spisak najvećih ''dobitnika'' po ovom osnovu za 2016. godinu. Shodno svojim pozicijama u vlasti, najviše novca pripalo je Stranci demokratske akcije, Savezu nezavisnih socijaldemokrata, Savezu za bolju budućnosti, Demokratskoj fronti. Novac je isplaćen (ili će tek biti isplaćen) i Klubovima poslanika u Domu naroda Parlamenta BiH.

Radi se, naravno, o stotinama hiljadama konvertibilnih maraka, samo na ovom nivou skoro milion. Uostalom, pogledajte listu uz napomenu da se radi samo o novcu iz budžeta Bosne i Hercegovine.

capture

Po istom osnovu, iz budžeta entiteta Federacija BiH strankama je isplaćeno više od 3.5 miliona maraka samo u 2016, dok je Republika Srpska, političkim subjektima za 2016. dužna platiti blizu 3.2 miliona KM.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA