Preslušajte pjesmu Milice Todorović KOJU RTS NIJE HTIO DA POŠALJE NA EVROSONG! (VIDEO)

Show
 Preslušajte pjesmu Milice Todorović KOJU RTS NIJE HTIO DA POŠALJE NA EVROSONG! (VIDEO)
Milica Todorović je željela da predstavlja Srbiju u Kijevu sa mojom pjesmom “Selotejp”, ali je stručni žiri Javnog servisa odbio tu numeru, tvrdi autor Boban Petrović.

Milica Todorović je željela da predstavlja Srbiju u Kijevu sa mojom pjesmom “Selotejp”, ali je stručni žiri Javnog servisa odbio tu numeru, tvrdi autor Boban Petrović.

Pjevačica Milica Todorović snimila je pjesmu “Selotejp” za ovogodišnji Evrosong, ali je RTS bukvalno odbio numeru koju im je “zvijezda Granda” ponudila!

Stručni žiri koji bira kompoziciju koja nas predstavlja na prestižnom muzičkom takmičenju ocijenio je ovu kao neadekvatnu, dok autor Miličine pjesme kompozitor i tekstopisac Boban Petrović vjeruje da bismo sa njom ušli u finale:

– Producent Granda Saša Žika Jakšić smatrao je da bi Milica bila pun pogodak na Evrosongu, što zbog sjajnog vokala, što zbog lepog izgleda i fenomenalnog utiska koji ostavlja svojom igrom. On joj je predložio da otpeva”Selotejp” i dogovor je bio da je u Kijevu izvede na srpskom jeziku. Čak tri meseca se radilo na tome, a Milica je bila puna entuzijazma. Numera je dostavljena urednici zabavnog programa RTS Oliveri Kovačević, ali nije prošla. I to ne bi bio problem da ona ne tvrdi da niko poznat nije želeo da ide na ovo takmičenje. Evo, Milica je veoma razočarana što nije predstavljala Srbiju – priča za Informer Boban Petrović.

On se osvrnuo na izjavu Kovačevićeve koju je dala za Informer “da je RTS pitao velike zvuhezde da predstavljaju Srbiju na Evrosongu, ali da niko nije pristao, pa da su zato morali da pošalju anonimnu Tijanu Bogićević”.

– Šta je Milica ako nije zvezda? Pritom, RTS je potrošio oko 150.000 evra na Evrosong, a da je Todorovićeva otišla u Ukrajinu, uštedeo bi se veći deo tog novca – tvrdi naš sagovornik.

Petrović nam je ustupio numeru “Selotejp”, koju objavljujemo, pa se svi možete uvjeriti u njen kvalitet. Kako god je ocijenili, autor kaže da su se mnogo potrudili oko nje.

– Pesma je dugo i pažljivo pripremana, sa idejom da zadovolji domaće, ali i svetske muzičke trendove. Milica je u zenitu popularnosti, ima kvalitetan vokal i poznata je u dijaspori, koja glasa za našeg predstavnika. Znači, tvrdnje gospođe Kovačević su netačne – naglašava Petrović, koji je 2013. godine sa pjesmom “Duga u tvojim očima”, koju je izvela Saška Janković, zauzeo treće mjesto na zvaničnom izboru za Pesmu Evrovizije RTS, i dodaje:

– Naš projekat je bio gratis i bez ikakvih zahteva. Vaši čitaoci su delimično iz svojih džepova platili honorare inostranih autora koji su pritom napravili refren pesme “In too deep”, koji neodoljivo podseća na refren hita “Firework” Keti Peri. Znači, platili smo plagijat, prenosi Informer

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević kaže da pjesma 'Selotejp' nije bila adekvatna da predstavlja Srbiju na Evrosongu. 
– Tačno da je gospodin Petrović poslao pesmu 'Selotejp' koja se našla među 12 numera od kojih se biralo. Naš selektivni žiri od oko 30 muzičkih urednika sa radio Beograda i televizije je preslušao tu numeru. Prema glasovima žirija, osenjena je kao neadekvatna, te se našla na poslednjem mestu. Milica Todorović je kao izvođač sasvim u redu, ali pesma nije- ističe Kovačevićeva.

Sa RTS poručili su da netačne Petrovićeve tvrdnje da su nudili da plate sve troškove učešća, jer o novcu uopšte nisu ni razgovarali.
 

Ne propustite