Prvi put od početka krize oglasio se Ivica Todorić

Region
Prvi put od početka krize oglasio se Ivica Todorić
"Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da tvrtke iz sistema Agrokora nastave uspješno poslovati".

Iako kriza u koncernu Agrokor traje već dugo, njegov vlasnik Ivica Todorić nije se pojavljao u javnosti. Ipak hrvatski semičnik Nacional uspio je razgovarati s njim.

"Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da tvrtke iz sistema Agrokora nastave uspješno poslovati. A jednako je važno riješiti problem s dobavljačima", službeno je izjavio Ivica Todorić za sedmičnik Nacional.

agrokor

Prije nego su uspjeli doći do njega, preko njegovih saradnika uspjeli su saznati detalje koje je rekao savjetnicima. "O poslovanju Agrokora tjednima se plasiraju neistine. U koncernu nema nepokrivenih zaduženja, može se dokumentirati ulaz i izlaz svake kune, a ukupna zaduženost i vrijednost koncerna su u balansu”.

Napomenuo je  da navedeno može i dokumentovati kada procijeni da je došlo vrijeme.

Putem specijalnog zakona "Lex Agrokor" imenovana je privremena uprava sa povjerenikom Antom Ramljakom na čelu sa zadatkom da riješi stanje u koncernu.

Pokrenuta je i istraga, obzirom da Agrokor ima nepodmirene obaveze od 40,4 milijarde kuna.

 

Ne propustite