Video koji Barceloni daje razlog da vjeruje da sudije pomažu Realu

Fudbal
Video koji Barceloni daje razlog da vjeruje da sudije pomažu Realu
Real Madrid je na svom stadionu savladao Sevillu 4:1 te tako napravio veliki korak ka naslovu prvaka Španije.

Real Madrid je na svom stadionu savladao Sevillu 4:1 te tako napravio veliki korak ka naslovu prvaka Španije. Blancosi u srijedu igraju ključnu utakmicu kod Celte, a tamo su, da nije bilo sudačkog gafa, morali ići bez Cristiana Ronalda.

Naime, Portugalac je u 32. minuti kod vodstva 2:0 i samo devet minuta nakon što je zabio svoj 400. gol, brutalno i, u najmanju ruku nesportski, udario golmana gostiju Clémenta Lengleta koji mu je uzeo loptu.

Bio je to prekršaj koji je zaslužio izravni crveni karton. Mallenco je pustio prednost, što je bila ispravna stvar jer gosti su pogodili prečku, a onda nakon toga nije dao Ronaldu niti žuti karton.


Portugalcu bi to bio peti akumulirani karton zbog kojeg bi onda propustio spomenutu utakmicu protiv Celte koja je ključna u namjeri Reala da osvoji naslov. 

Izgubi li Real tamo, naslov će, najvjerojatnije, otići u ruke Barcelone. Pobijedi li Real, tada mu je protiv Malage u zadnjem kolu dovoljan i bod.

U Realu su već nekoliko puta javno govorili koliko im je važan naslov prvaka Španije pa nije pretjerano reći kako je utakmica kod Celte jedna od najvažnijih u novijoj historiji Reala, a ova sudačka greška pomogla je Realu koji će i kod Celte moći igrati sa svojim najbitnijim i najboljim igračem.

Ne propustite