Roditelji ZATOČILI DJEČAKA (14), čuvali ga pod ključem OD ROĐENJA!

Svijet
Roditelji ZATOČILI DJEČAKA (14), čuvali ga pod ključem OD ROĐENJA!
U Izraelu je danas oslobođen 14-godišnji dječak, kojeg su roditelji držali zatočenog u kući od rođenja.

U Izraelu je danas oslobođen 14-godišnji dječak, kojeg su roditelji držali zatočenog u kući od rođenja. Policija je intervenisala poslije prijave socijalnim službama u gradu Haderi sjeverno od Tel Aviva i uhapsila roditelje.

Dijete je povjereno socijalnim službama i biće mu ukazana medicinska pomoć. Istraga je u toku, a roditelji starosti oko 60 godina su saslušani.

Susjed te porodice izjavio je za izraelski vojni radio da je odlučio da obavijesti vlasti kada je kroz prozor vidio dječaka "nalik na zombija u filmovima strave".

- Video sam mu oči i njegove oči su govorile: 'Pomozi mi'. Tako sam odlučio da nešto uradim - rekao je Čiko Vaknin koji je svjedočio o stanju raspadanja oko stana i nepodnošljivom smradu. Rekao je da su roditelji jedva govirili hebrejski jezik i da su se sporazumijevali samo na ruskom.


Izraelski mediji navode da je dječak bio neprestano zatvoren skoro osam godina, a da su se roditelji doselili u Izrael '90-tih godina. Radio je javio da je dječak rekao policiji da su on i njegovi roditelji izlazili u dvorište zgrade dva puta mjesečno, obično noću.

On je rekao da je obično spavao s roditeljima u bračnom krevetu i da je cijeli dan provodio kod kuće.

Advokat porodice Dan Gilad rekao je da su roditelji htjeli da zaštite sina koji ima problema sa zdravljem.


Inspektori koji su prvi došli do stana morali su da zovu policiju i spasilačke snage. S obzirom da je stan bio pretrpan raznim predmetima, pretpostavlja se da roditelji pate od poremećaja sakupljanja stvari.

Dječak ima dvije starije sestre koje ne žive s roditeljima i vlasti ih sada traže kako bi se utvrdilo da li su sposobne da brinu o njemu.

 

 

Beta

Ne propustite