ČAROBNJACI I KELTI IDU U MAJSTORICU: Wallova trojka za sedmi meč, Cavsi će pričekati na finalistu

Košarka
ČAROBNJACI I KELTI IDU U MAJSTORICU: Wallova trojka za sedmi meč, Cavsi će pričekati na finalistu
Najefikasniji u ekipi Washingtona je bio Beal sa 33 poena

Washington Wizardsi pred svojom publikom su pobijedili Boston Celticse 92:91 i izjednačili u seriji na 3:3!

Čarobnjaci i Kelti tako će kroz majstoricu tražiti put do finala Istoka. Bio je ovo istinski košarkšaki triler u američkoj prijestolnici, jer su Celticsi minutu i 15 sekundi prije kraja imali pet poena prednosti. Ipak, fenomenalni John Wall priredio je preokret o Wizardsima donio zlata vrijedan trijumf!

Al Horford je 7.9 sekundi prije kraja pogodio za prednost Bostona 91:89 i kada su svi pomislili da će Horford biti heroj Celticsa i da će njegov koš biti dovoljan za plasman u finale Istoka, Wall pogađa trojku za 92:91. Celticsima ostaju 3.5 sekunde da pokušaju ponovo doći do vodstva, ali ne uspijevaju organizovati ozbiljniju akciju pa Thomas promašuje za tri poena, tako da Wizardsi slave veliku pobjedu. 

Najefikasniji u ekipi Washingtona je bio Beal sa 33 poena, Wall je dodao 26 uz osam asistencija. Solidan je bio i Markieff Morris sa 16 poena i 11 skokova. 

Kod Bostona Thomas i Bradley su ubacili po 27 poena, dok je Horford dodao 20. Sedma utakmica serije se igra u ponedjeljak, a pobjednike u finalu Istočne konferencije očekuju Cleveland Cavaliersi.

Ne propustite