NOVI DETALJI NASILJA NAD DJEVOJČICAMA: Bludničio nad svojim unukama

Crna hronika
NOVI DETALJI NASILJA NAD DJEVOJČICAMA: Bludničio nad svojim unukama
Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor muškarcu S. M. iz Dervente koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo polnog nasilja nad djetetom.

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor muškarcu S. M. iz Dervente koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo polnog nasilja nad djetetom. "Novosti" saznaju da je riječ o Senadu Mustafiću zvanom Biber, iz derventskog naselja Omeragići, koji se tereti za blud nad dvjema djevojčicama školskog uzrasta.


Da stvar bude bizarnija, bludni Biber je u srodstvu sa svojim žrtvama. Tačnije, on je djeda seksualno zlostavljanim unukama od 12 i sedam i po godina.

Nasilje nad djevojčicama prijavljeno je u prošli petak, da bi službenici PU Doboj istoga dana Mustafića lišili slobode.

Iz policije su saopštili da su aktivnosti u rasvetljavanju ovog slučaja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju djevojčice pohađaju.

Odluka o produženju pritvora izrečena je zbog bojazni da će osumnjičeni "ponoviti krivično djelo".

- Dedu Bibera, sada pedofila, pamtimo i kao silovatelja. Sećamo se da je devedesetih godina, zbog silovanja žene, odrobijao osam godina zatvora. Očito da je reč o povratniku u izvršenju krivičnih dela seksualnog nasilja, pa očekujemo da ga ovaj put stigne zaslužena kazna - kazuju Mustafićeve ogorčene komšije.

Direktorka centra za socijalni rad Derventa, Samira Fejza, izjavila je da znajući da je osumnjičeni nalazi u pritvoru nije pribjeglo izuzimanju djevojčica iz njihovih bioloških porodica i njihovom smještaju u sigurnu kuću.

- Pratimo stanje - rekla je direktorka Fejza.

Dervenćani pitajući se ima li tome kraja i upozoravaju da je ovo samo jedan od mnogobrojnih slučajeva seksualnog nasilja u njihovoj opštini. U selu Gornja Lupljanica pravosnažnom presudom otac monstrum Z. Đ. osuđen je na pet godina zbog silovanja kćerke, a njegov stariji sin G. Đ. na tri godine zbog silovanja sestre. Zlosrećna 15-godišnja djevojčica rodila je muško dijete, a da slučaj bude još gori istragom je utvrđeno da je otac novorođenčeta njen drugi, maloljetni brat Z. Đ.

Ne propustite