Pred nama je uzbudljiv fudbalski vikend

Fudbal
Pred nama je uzbudljiv fudbalski vikend
Fudbalski vikend pred nama u ligama "petice" razjasnit će mnoge nedoumice. Odlučivati će se o prvacima, učesnicima eurokupova, opstanku i ispadanju iz društva najboljih.

Fudbalski vikend pred nama u ligama "petice" razjasnit će mnoge nedoumice. Odlučivati će se o prvacima, učesnicima eurokupova, opstanku i ispadanju iz društva najboljih.
Najzanimljivija borba za prvaka je svakako ona u španskoj Primeri, gdje mrtvu trku vode Real Madrid i Barcelona. Izjednačeni su po broju bodova, ali Real ima utakmicu manje, do kraja mu je ostalo tri utakmice.
Ovog vikenda u Španiji na programu je pretposljednje kolo, u kojem Real dočekuje Sevillu, a Barcelona gostuje Las Palmasu. Učesnici Lige prvaka iz Španije već su poznati, a borba za plasman u Evropa ligu je još neizvijesna. U trci su Villareal,Athletic Bilbao i Real Sociedad.
Na začelju tabele, teorijske šanse za opstanak ima Sporting Gijon.

bayern-munich-ucl-18042017-1ludugws4mv831glqkn1i2pqmz

U njemačkoj Bundsligi situacija je nešto drugačija, Bayern je već odavno osigurao naslov, a poznati su i učesnici Lige prvaka. Najveća borba do kraja šampionata vodit će se za plasman u Evropa ligu, gdje u opciji pet timova. Derbi prvenstva između Leipziga i Bayerna neće uticati na konačni poredak.
Svoju borbu za opstanak nastavlja HSV.
U italijanskoj "Seriji A" također je na programu derbi prvenstva. Roma na svom stadionu dočekuju lidera prvenstva Juventus, očekuje nas prava fudbalska poslastica. Grčeviti borbu za opstanak vodi Crotone.

roma-vs-juventus
U francuskoj ligi lider Monaco dočekuje Lille, dok drugoplasirani PSG putuje u Saint-Etienne.
U ovom kolu dobili smo novog prvaka Engleske, to je londonski Chelsea, koji je dva kola prije kraja prvenstva osigurao naslov.
Najzanimljivija će biti borba za plasman u Ligu prvaka, koju vode Liverpool, Manchester City i United, te Arsenal. Teorijski najveće šanse ima Liverpool, no "redsi" moraju proći teško gostovanje protiv West Hama. Arsenal gostuje kod Stokea dok Manchester United ide Tottenhamu.
Borbu za opstanak vode Hull i Swansea.
Dakle, ovog vikenda čekaju nas brojna uzbuđenja, koja će u mnogome otkloniti mnoge nejasnoće vezane za izgled najačih evropskih liga naredne sezone.

Ne propustite