Chelsea je novi prvak Engleske

Fudbal
Chelsea je novi prvak Engleske
Fudbaleri londonskog tima na gostovanju u Birminghamu protiv domaćeg West Bromwich Albiona slavili su rezultatom 1:0. Pogodak za plavce postigao je rezervista Michy Batshuayiu 82.minuti susreta.

Engleska je večares dobila novog šampiona. To je ekipa londonskog Chelsea. Fudbaleri londonskog tima na gostovanju u Birminghamu protiv domaćeg West Bromwich Albiona slavili su rezultatom 1:0. Pogodak za "Plavce" postigao je rezervista Michy Batshuayiu 82.minuti susreta.
Fudbaleri Antonio Contea uspješno su kontrolisali meč i strpljivo čekali svoju priliku te osvojili svoj 87. bod u ovoj sezoni, čime su osigurali prvo mjesto dva kola prije kraja prvenstva.
Cijela sezona protekla je u znaku londonskih "Plavaca", koji su ne baš dopadljivom ali efikasnom igrom zasluženo osvojili još jean naslov.
Zvaničnu promociju imat će na domaćem terenu protiv Sunderlanda. Inače ovo im je šesta titula prvaka u povijesti.

chelsea-v-wigan-athletic-premier-league-142558683-1345211857
Tokom sezone za Chelsea je nastupao i naš Asmir Begović, koji se, kako stvari stoje neće okititi medaljom pobjednika lige, jer po pravilima engleskog saveza za dodjelu odličja potrebno je da igrač tokom sezone nastupi minimalno pet puta.

 

Ne propustite