TRENERSKI MAG POP IMA NOVOG KECA IZ RUKAVA: Ovo je momak iz Houstona koji je platio da igra u NBA ligi, a sinoć pomeo Rocketse!

Košarka
TRENERSKI MAG POP IMA NOVOG KECA IZ RUKAVA: Ovo je momak iz Houstona koji je platio da igra u NBA ligi, a sinoć pomeo Rocketse!
U San Antoniju među 60 kandidata pokazao da zaslužuje mjesto u planovima Spursa

Zebnja se uvukla u svakog navijača Spursa kada je uoči šestog susreta serije protiv Houstona objavljeno da Leonard zbog povrede propušta ovaj meč.

Mnogima je palo na pamet da će Rakete doći do poravnanja i Teksački triler odvesti u sedmi meč. Mnogi osim trenerskog maga iz grada Mamuza – Greaga Popovicha.

Iskusni lisac u rukavu je imao aduta koji mnogima nije ni pao na pamet – Jonathona Simmonsa!

Bek je iz sjene zabio 18 poena, zaključao svaki put Hardenu ka košu Spursa i ispisao još jednu magičnu priču NBA lige.

Požrtvovani bek, otac četiri djevojčice, rođen je 1989. godine i do zvjezdanih visina je došao izuzetno teškim putem. Poslije studiranja na tri različita koledža, u Houstonu je odlučio da se prijavi na NBA draft 2012, na kojem nije odabran. Suočen sa takvom situacijom, prihvatio je poziv u poluamatersku Američku košarkašku ligu, u kojoj je odigrao 16 mečeva, ostvario sjajan učinak (36,5 poena), a potom bio prinuđen da traži nova rješenja, jer je takmičenje brzo bilo prekinuto iz finansijskih razloga.

Narednog ljeta, pritisnut problemima i brigom za djecu, Simmons je podnio prijavu za probu u razvojnom timu San Antonija. Ta šansa koštala ga je 150 dolara, ali se i te kako isplatila, jer je u San Antoniju među 60 kandidata pokazao da zaslužuje mjesto u planovima Spursa, pa je nedugo potom pozvan na dalja testiranja.

San Antonio ga je brzo pozvao i uvrstio u Popovichevu ekipu.

Momak iz Houstona sada je došao na svoje!

Ne propustite