ANONIMAC U MESSIJEVOM MUZEJU DRESOVA: Preplavile su me emocije i ne znam šta da vam kažem!

Druga strana sporta
ANONIMAC U MESSIJEVOM MUZEJU DRESOVA: Preplavile su me emocije i ne znam šta da vam kažem!
Kako je dres anonimnog igrača i kluba stigao u muzej Lionela Messija

Lionel Messi, argentinski čarobnjak u dresu Barcelone, na Instagramu je objavio svojevrsni muzej dresova koje je razmijenio sa svojim saigračima iz kluba i reprezentacije, ali i sa igračima iz protivničkih timova. Od desetina dresova jedan je posebno zanimljiv.

Lionel Messi je iznenadio svoje fanove kada je objavio vlastiti muzej nogometnih dresova raznih igrača. Na fotografiji se mogu vidjeti dresovi nogometnih velikana kao što su Francesco Totti, Iker Casillas, Raul, Sergio Aguero… Među njima su i dresovi igrača tri argentinske nogometne ekipe, Estudiantesa La Plate, River Plate (sa kojim se Barcelona susrela u finalu Svjetskog klupskog prvenstva 2009. i 2015. godine) i tima Aldosivi. Dresu kluba Mar del Plate, grada na obali Atlantskog okeana, je ipak najviše izazvao pažnje u argentinskim medijima koji su odlučili istražiti kako je dres anonimnog igrača i kluba stigao u muzej Lionela Messija jer Barcelona se nikada u historiji nije susrela sa Aldosivijem.

Odgovor argentinskim novinarima je dao sam vlasnik dresa, Hernán Lamberti, koji je također bio iznenađen kada je među bogatom kolekcijom dresova vidio i svoj. Lamberti je protekle sezone igrao u Aldosiviju i odlučio je preko svog poznanika u Barcelonu poslati dres.

messi-dresovi-2

“Na jednom od njegovih putovanja prošle godine pitao sam ga da li bi mogao ponijeti dres i pokloniti ga Messiju. Ne znam kakava je bila njegova reakcija kada je primio dres sa mojim imenom. Ali, kada sam na fotografiji među mnogobrojnim dresovima vidio svoj, zaplakao sam”, kazao je Lamberti koji sada nastupa u dresu Central Córdobe iz grada Santiago del Estero u drugoj argentinskoj ligi.

Da se njegov dres nalazi u Messijevom muzeju i među nogometnim velikanima pohvalio se i na Faceboku.

“Preplavile su me emocije i ne znam šta da vam kažem”, dodao je on. 

 

Ne propustite