Pritisnite ove tačke na svom stopalu i desiće se nešto ZAPANJUJUĆE

Zanimljivosti
Pritisnite ove tačke na svom stopalu i desiće se nešto ZAPANJUJUĆE
Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da unaprijedimo naše zdravlje.

Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da unaprijedimo naše zdravlje. Mi ćemo vam pokazati najvažnije tačke i kako da ih masirate.
- Preporučljivo je da masirate cijelo stopalo, a ne samo određene tačke.Prvo, protegnite i zagrijte stopalo: hodajte bosi po sobi, podignite se nekoliko puta na prste i napravite toplu kupku za stopala.
- Trljajte cijelo stopalo blagim pokretima, a onda pritiskajte svaku aktivnu tačku (3 do 7 sekundi), počevši od prstiju ka peti. Koristite tehnike popur rastezanja (kada masirate prste), kuckanja (sa ivicom dlana), štipanja i trljanja.
- Moguće je da će pojedine tačke biti posebno osjetljive. Zo znači da organi odgovorni za njih nisu dobro, pa njih izmasirajte naročito temeljno.
- Refleksne tačke bolnih organa masirajte tako što ćete ih pritiskati palcem, sa pauzama. Proces ne bi trebalo da traje duže od minuta. Ako sve uradite kako treba, bol će nestati.
- Kontraindikacije za masažu stopala jesu: groznica, poremećaj zgrušavanja krvi, pogoršanja hroničnih bolesti, duboke rane ili povrede stopala.

 

Ne propustite