Ibrahimović će na kraju sezone biti bogatiji za 26 miliona eura

Fudbal
Ibrahimović će na kraju sezone biti bogatiji za 26 miliona eura
Zlatan Ibrahimović (35) će na kraju ove sezone biti bogatiji za čak 26 miliona eura, koliko će mu United isplatiti kroz platu i razne bonuse.

 Zlatan Ibrahimović (35) će na kraju ove sezone biti bogatiji za čak 26 miliona eura, koliko će mu United isplatiti kroz platu i razne bonuse.

Engleski Daily Mail prvi je objavio detalje iz Ibrahimovićevog ugovora, koji bi ovih dana trebali izaći u jednoj knjizi u Njemačkoj.

Prema tom izvoru, Ibrahimović je uz 23 miliona eura osnovne plate dogovorio i isplatu bonusa za svaki gol koji zabije.

Za prvih pet golova dogovorio je isplatu od 56.000 eura po “komadu”. Za sljedećih pet dobivao je 94.000 za svaki gol, za golove 11.-15. čak 132.000 eura, a za golove od 16. do 20. čak 170.000 eura. U slučaju da prijeđe brojku od 20 golova, što se i dogodilo (zabio ih je 28), isplata po golu pala je na fiksnih 140.000 eura.

Drugim riječima , Ibrahimović je dobio dodatnih 3,4 miliona eura za posao za koji je inicijalno jako dobro plaćen – zabijanje golova.

Šveđanin je nakon operacije izjavio da neće pristati na novi ugovor, budući da ne zna kad će se oporaviti od teške ozljede. No, istina je ipak nešto drukčija. Kako piše Daily Mail, United mu nije dužan ponuditi novi ugovor jer nije ispunio uvjete iz postojećeg. Morao je započeti najmanje 31 utakmicu u Premiershipu ove sezone (igrao je 27), a ekipa je morala završiti među prve tri.

Nije se dogodilo ni jedno ni drugo, pa će klub tek na ljeto odlučiti hoće li svojoj zvijezdi uopće ponuditi novi ugovor. Dođe li, pak, do toga, Zlatan bi sljedeće sezone mogao biti još bogatiji.

Naime, plasira li se Manchester United u četvrtfinale Lige prvaka, dobit će 600.000, za polufinale 1,5 milion, za finale 3,3, a za eventualno osvajanje čak 6,25 miliona eura. Nagrada za titulu ide svakom igraču, ali Ibra je dogovorio posebne i puno bolje uvjete.

Nema sumnje da je Ibrahimović fantastičan igrač i da nije bilo njegovih golova, pitanje je gdje bi United bio ove sezone. No, mora mu se priznati da ima pravi nos za pregovaranje.

Ne propustite