Najiščekivaniji film godine: Deset stvari koje znamo o novom "Star Warsu"

Film
Najiščekivaniji film godine: Deset stvari koje znamo o novom "Star Warsu"
Kao što smo mogli i očekivati, prvi trailer novog nastavka megapopularne franšize "Star Wars" izazvao je lavinu reakcija, a fanovi iz svih dijelova svijeta u samo nekoliko dana nabili su desetke milijuna klikova na videu koji je "eksplodirao" na društvenim mrežama.

1. Potpuno novi lik

Glumica Kelly Marie Tran zaigrat će potpuno novi lik, a riječ je o Rose, pripadnici Otpora koja radi na održavanju, a spletom okolnosti biva uvučena u akciju nakon susreta s Finnom (kojeg glumi John Boyega).

Redatelj Rian Johnson opisao ju je kao slučajnu heroinu: "Ona nije vojnikinja, ne želi postati junak, ali je Finn uvuče u avanturu".

Budući da se sve informacije strogo čuvaju, glumica je mjesecima lagala čak i članovima svoje obitelji.

"Doznali su tek četiri mjeseca kasnije. Rekla sam im da snimam nezavisni film u Kanadi. U jednom trenutku čak sam kupila i sirup od javora da pomisle kako stvarno snimam u Kanadi", govori Tran.

2. Carrie Fisher radila je na scenariju

Iako je preminula prije nego je film završen, Carrie Fisher uspjela je snimiti sve scene tako da ne moramo očekivati one pomalo jezive kompjuterski generirane likove koje smo gledali u "Rogue One".

Osim toga, Fisher je Johnsonu pomogla i prilikom pisanja scenarija.

"Toliko je volim. Povezao sam se s njom u prvom redu kao scenaristicom. Bila je briljantna i imala nevjerojatan um. Otišao bih kod nje i satima bismo sjedili na krevetu i prolazili kroz scenarij. Bio je to neki slobodan tijek misli, kao jazz improvizacija. Na scenarij bih napisao sve što je izgovorila i nakon šest sati imali bismo dijalog koji je bio rezime svega briljantnog", otkrio je Johnson.

3. Rad na filmu još uvijek traje

Novi film trenutno je u fazi postprodukcije, ali sudeći prema Johnsonovnim riječima, pred ekipom je još dalek put prije nego dobivaju konačan proizvod.

 

Ne propustite