Maricu su tražili 7 godina i već je ožalili: Otac se šokirao kada je saznao gdje mu kćerka bila cijelo vrijeme

Region
Maricu su tražili 7 godina i već je ožalili: Otac se šokirao kada je saznao gdje mu kćerka bila cijelo vrijeme
"Svuda smo je tražili. Išli smo sa njenom slikom i tražili je po Drežniku, Karlovcu, platio sam joj i dvije mise jer smo mislili da je mrtva"

Marica Krlin (39) vodila se kao nestala sedam godina, a otac joj je misleći da je mrva, davao parastose, međutim ona se sve ove godine krila u komšiluku.

Nakon što je mještanin sela Čeglji kraj Jastrebarskog čuo ženski glas iz brvnare, policija je konačno poslije sedam godina pronašla Maricu. Ona se sve vrijeme skrivala na samo 20 metara od kuće u kojoj živi njen otac.

"Tog dana došla je kod mene oko 13 sati i tražila kafu i rekla da ne ide kući dok je maćeha tamo. Sakrila se u kukuruzu i čekala da padne mrak, a onda uveče došla kod mene" – ispričao je, Ivan Krlin (70).
U njegovoj brvnari Marica se krila od 8. avgusta 2010. kada je njen otac Imbro prijavio policiji nestanak ćerke.

"Svuda smo je tražili. Išli smo sa njenom slikom i tražili je po Drežniku, Karlovcu, platio sam joj i dvije mise jer smo mislili da je mrtva, a ona se sve vrijeme tu skrivala", šokirano je rekao otac Imbro.
Nikako nije mogao da shvati zbog čega je njegova najmlađa ćerka otišla od kuće u kojoj je imala sve da bi živjela u brvnari bez vode i struje. Sve je počelo, priča Imbro, kada je 2003. godine u kuću doveo nevjenčanu suprugu Anu.

"Bio sam sam s troje djece i starom nepokretnom majkom. Supruga mi je preminula od sepse poslije carskog reza, a i otac mi je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ana je bila udovica s dva odrasla sina", objasnio je Imbro.

marica-2
Marica se od početka nije slagala s maćehom, pa je radila sve kako bi je otjerala.
"Nije htjela da se kupa po mjesec dana, zaudarala bi, a sve da meni napakosti. I prije toga je jednom pobjegla, pa smo je našli u Karlovcu i doveli kući", priča Ana.
Kažu da nisu znali da je Marica kod komšije u drvenoj kući, niti da je tamo posjećuje sestra Sanja.

"Njoj tu ništa nije nedostajalo. Dijelili smo sve što sam imao", objašnjava Ivan.

U brvnaru se Ivan preselio kada mu je 1996. godine izgorjela kuća u kojoj je živio s roditeljima. Iako je od grada dobio cigle i postavio temelj, novu kuću nikad nije počeo da gradi. U mračnom sobičku od pet-šest kvadratnih metara nalazi se jedan krevet, peć na drva, jedan sto i nešto posuđa. Marica je iz kuće izlazila samo noću, kako je ne bi vidio neko od komšija.

Da se u brvnari s Ivanom nalazi još neko, posumnjao je mještanin nakon što je čuo ženski glas. Pozvao je policiju koja je štalu snimila kamerom. Snimili su Maricu kako sjedi na krevetu dok je Ivan cijepao drva. Pokucali su im na vrata i odveli Maricu. Poslije razgovora s policajcima, Maricu Krlin (39) odvezli su u bolnicu na pregled. Utvrdili su da je dobrog zdravlja, pa su joj socijalni radnici pronašli hitan smještaj u hraniteljskoj porodici. Uprkos sumnjama, pokazalo se da Marica nije bila zlostavljana ni zapuštena.

(24sata.hr)

Ne propustite