Od ekstravagantnih zabava do zlatnih zahoda : Čak 25 godina je snimala bogataše, ono što je otkrila o njima zaista je tužno

Zanimljivosti
Od ekstravagantnih zabava do zlatnih zahoda : Čak 25 godina je snimala bogataše, ono što je otkrila o njima zaista je tužno
Fotografkinja Lauren Greenfield 25 je godina provela snimajući i intervjuirajući bogataše.

Fotografkinja Lauren Greenfield 25 je godina provela snimajući i intervjuirajući bogataše. S projektom je počela početkom devedesetih nakon što je završila Harvard i vratila se u Los Angeles.

U to vrijeme nije ni znala da će se njezin projekt pretvoriti u dokumentiranje opsesije materijalnim stvarima i luksuzom koja je zavladala svijetom. Greenfield je vidjela baš sve, od nenormalno luksuznih vila preko ekstravagantnih zabava u ludim klubovima do zlatnih zahoda.

bogatststvo-2
"Shvatila sam da utrka za novcem nikad nema kraja i da im zapravo nikad ne donese neko zadovoljstvo. To je ovisnost kao i svaka druga, što više imaš, to više želiš i misliš da ti više treba", zaključila je u svojoj knjizi "Generation Wealth", piše Business Insider.

Lauren je imala priliku provesti vrijeme s najčudnijim milionašima i milijarderima svijeta, a ono što je dokumentirala zaista je nevjerojatno.

"Limo Bob koji je sam sebe prozvao kraljem limuzina na sebi uvijek nosi skoro 15 kilograma zlata i krzneni kaput koji mu je poklonio Mike Tyson. Posjeduju 'flotu' limuzina, među kojima je i Cadillac dug 30 metara, a svaka limuzina u sebi ima kristalni luster, jacuzzi, a često i striptizetu."

"Ruskinji Iloni odjeću u boji po izboru radi njezin prijatelj Andrey Artyomov, koji je veoma popularan i među drugim ženama ruskih oligarha."

bogatstvo-3

Ne propustite