Zavirite u unutrašnjost tvornice u kojoj Bugatti izrađuje automobile po narudžbi (FOTO)

Automoto
Zavirite u unutrašnjost tvornice u kojoj Bugatti izrađuje automobile po narudžbi (FOTO)
Iako je Bugattijeva korporativna operacijska središnjica smještena u Wolfsburgu u Njemačkoj, matičnom brodu Volkswagenove grupe, duhovna jezgra tog brenda u Molsheimu leži 350 milja južnije u sjevernoistočnoj Francuskoj

Iako je Bugattijeva korporativna operacijska središnjica smještena u Wolfsburgu u Njemačkoj, matičnom brodu Volkswagenove grupe, duhovna jezgra tog brenda u Molsheimu leži 350 milja južnije u sjevernoistočnoj Francuskoj. Za razumjeti esenciju ovog brenda, svi putevi nužno vode u Molsheim – mjesto gdje je Bugatti isplivao kao vrhunska marka za proizvodnju automobila i gdje se svi moderni Bugattiji ručno sklapaju. Iznad željeznih vrata koja okružuju zabačen kampus kuca emocionalno srce proizvođača automobila čije je korijene zasadio Ettore Bugatti, sin kipara koji je izgradio svoje automobilsko carstvo na onome što je zvao Pur Sang dizajnom –mala veličina, čistokrvni strojevi koji obaraju rekorde i pobjeđuju na Grand Prix utrkama. Potencijalni kupci hodočaste u Molsheim kako bi konceptualizirali ugovorene značajke svojih budućih automobila i da se upoznaju s onim što Bugattija čini Bugattijem. Ekipa RobbReporta nedavno je posjetila Molsheim i donijela nam neke detalje iz backstagea tog poznatog automobilskog brenda.

bugatti-factory-experience-03-696x395

Porodica Bugatti otvorila je trgovinu na tom posjedu 1909., a trenutni se upravitelji brenda jako trude kako bi očuvali korijene izvorne proizvodnje. Prva stvar s kojom se posjetitelji susreću je dvorac St.Jean koji je služio kao prvotno imanje obitelji Bugatti. Unutar tih tvrdih zidova gosti se dočekuju s osvježenjima i pozadinom koja stoji iza povijesti imanja. Iznad velikih stepenica razlijevaju se bogati temelji s paperjastim drvećem. Bukoličko okruženje zadovoljava oba dva dijela proizvođačeve osobnosti– prostran i ugodno svijetao studio gdje kupci biraju uređenje, boju i završne kombinacije te moderniji, minimalistički nastrojen atelje gdje se sastavljaju sportski Chiron automobili. Atelje je obogaćen Bugattijevom linijom pokućstva, s iznimno ulaštenim, ali ipak klasičnim komadima koji su u iznenađujućoj harmoniji sa zgradom s kraja stoljeća.

bugatti-factory-experience-07-696x395

bugatti-factory-experience-embed-696x395

screen-shot-2017-03-01-at-11-48-17-696x417

Ne propustite