Sprema li se jedan od najvećih mečeva u historiji? Ubica sa bronzanom maskom izazvao Anthonya Joshuu!

Boks
Sprema li se jedan od najvećih mečeva u historiji? Ubica sa bronzanom maskom izazvao Anthonya Joshuu!
Još uvijek nisu slegli dojmovi sinoćnjeg spektakularnog meča za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema IBF, IBO i WBA verzijama između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, a već se postavlja pitanje: Šta je sljedeće i može li bolje od ovoga?

Još uvijek nisu slegli dojmovi sinoćnjeg spektakularnog meča za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema IBF, IBO i WBA verzijama između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, a već se postavlja pitanje: Šta je sljedeće i može li bolje od ovoga?

Boksački svijet htio bi vidjeti meč za naslov između Joshue i  “Bronzanog bombardera” Deontaya Wildera (31. godina, 38-0). Wilder je svjetski prvak prema WBC verziji, opaki udarač i jedan od najboljih i najmoćnijih boksača današnjice. 

Iako Kličko prema ugovoru ima pravo zatražiti revanš protiv Joshue, te iako se otvoreno nudi čovjek koji prethodno porazio Vladimira, kontroverzni Tyson Fury, najizglednije kako će Joshuin izazivač biti upravo Wilder. 

Wilder je neporaženi bokser, koji je 37 od svojih 38 dvoboja završavao nokautom. Još impresivnije zvuči podatak da je čak 18 nokauta stiglo u prvoj rundi meča.

Joshua je u 19 mečeva ostvario isto toliko nokauta. Stoga, bila bi to okršaj dva rasna udarača. Amerikanac je visok 201 centimetar, ima raspon ruku 211 centimetara. 

Ne propustite