SVIJET GORI NAKON POBJEDE BRITANCA NAS UBOJITIM KLIČKOM: Anthony Joshua kao Muhammad Ali, počinje nova era u teškoj kategoriji!

Boks
SVIJET GORI NAKON POBJEDE BRITANCA NAS UBOJITIM KLIČKOM: Anthony Joshua kao Muhammad Ali, počinje nova era u teškoj kategoriji!
Uspješnom trećom odbranom titule Međunarodne bokserske federacije (IBF), on je postao i šampion Svjetske bokserske asocijacije (WBA), a sve je to uradio pred 90.000 gledalaca na stadionu Wembley.

Tyson Fury voli puno pričati, izazivati, provocirati kolege, a na izazov Anthonyja Joshue odgovorio je ekspresno: Prihvaćam izazov, dat ćemo svijetu najbolju borbu u 500 godina...

Neki su napravili zanimljivo poređenje fotografija iz sinoćnjeg meča i jednog u kojem je prije nekoliko decenija učestvovao legendarni Muhammad Ali
 
Anthony Joshua najavio je početak nove ere u teškog kategoriji profesionalnog boksa dramatičnom pobjedom nokautom nad Vladimirom Kličkom u 11. rundi. Uspješnom trećom odbranom titule Međunarodne bokserske federacije (IBF), on je postao i šampion Svjetske bokserske asocijacije (WBA), a sve je to uradio pred 90.000 gledalaca na stadionu Wembley.

„Boks je stvar karaktera… Ušao sam u ring i pobijedio, dao sve od sebe. (Tyson) Fury, gdje si dušo? Volim borbu, znam da je Fury dosta toga govorio i želim dati priliku 90.000 ljudi i želim se boriti“, između ostalog je kazao Joshua nakon pobjede, prenosi Al Jazeera Balkans.

"Dobar posao i dobra borba, ti i Kličko ste se borili na život i smrt. Igrao sam i ja s tim momkom, zaplešimo", poručio je Fury pobjedniku sinoćnjeg meča.

Ovu društvenu mrežu iskoristili su mnoge poznate ličnosti da čestitaju Joshui na pobjedi. Tako je jedan od velikana "plemenite" vještine", Lennox Lewis, napisao:

„Žestoka borba! Čestitke obojici što su navijačima pružili nešto o čemu će se dugo pričati. Čestitam AJ na pobjedi. Koliko je Kličko pokazao srca u ovoj borbi? Morate to poštovati. Budi ponosan brate!“

 

Ne propustite