Joshua nokautirao Klička te objedinio tri titule prvaka svijeta

Boks
Joshua nokautirao  Klička te objedinio tri titule prvaka svijeta
Tri puta je bio na podu, podnio je nemoguće udarce i odradio jedan od...

Tri puta je bio na podu, podnio je nemoguće udarce i odradio jedan od najkompletnijih mečeva u svojoj karijeri, no Vladimir Kličko odlazi u povijest. U spektakularnom meču u 11. rundi nokautirao ga je novi kralj teškaške kategorije, 27-godišnji Britanac Anthony Joshua. Meč desetljeća ispunio je očekivanja. Upornost Klička i Joshue vratili su nas u zlatna boksačka vremena 90-ih.

Joshua slavi veliku pobjedu. Poslao je Klička u mirovinu i u budućnosti vladati svjetskim boksom. Odlazak Klička nakon 11 godina dominacije i njegovog drugog teškog poraza u nizu, obilježava kraj jedne ere. Dolazi vrijeme srčanog lava iz Watforda koji se okitio IBF, WBA (Super) i IBO pojasevima. 

Meč na Wembleyju pred 90 hiljada gledatelja bio je spektakularan. Obojica su bili o nokdaun i vraćali se. Kličko je prvi put bio na podu u petoj rundi, primio je teške udarce, ali je još žešće uzvratio Joshui.

Joshua nikada nije boksao duže od sedme runde, našao se u najvećoj krizi u karijeri. Kličko je s druge strane odradio svestrani meč. U 41. godini, izuzetno spreman, zauzima dominantnu poziciju u sredini ringa, lagano eskivira i traži udarce. Kličko kakvog nikada nismo vidjeli.

Joshua se uspio oporaviti dočekati svoj trenutak dočekao u 11. rundi. U prvom udarcu uzdrmao je Klička koji pada na pod. Međutim, ne odustaje. Iako uzdrman, nastavlja borbu, ali ga Joshua u novom naletu ponovno baca na pod. Sudac ni tada nije prekinuo dvoboj, iako je bilo vidljivo da je Kličko na putu da bude nokautiran. Kad ga je 27-godišnji Joshua još jednom pritisnuo na konopce i počeo nemilice udarati, sudac je prekinuo dvoboj.

 

 

Anthonyju Joshui je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem 69. meču, vjerojatno u karijeri, doživio peti poraz.

 

Index.hr/Novi.ba

 

Ne propustite