'Svećenik ne želi pričestiti mog sina jer ima Downov sindrom'

Region
'Svećenik ne želi pričestiti mog sina jer ima Downov sindrom'
Prozvani svećenik nije htio pred kamere

Majka djeteta iz Gradišta kod Županje požalila se RTL-u jer svećenik njezinom sinu nije dozvolio da ide na prvu pričest jer ima sindrom Down.

- Kad sam pitala svećenika - zašto Adam ne može biti gore, on mi je rekao: 'Šta će Adam gore, on i onako ništa ne zna'. Župnik kaže, pošto se radi o još dvoje djece, njih troje - on je rekao 'oni su bolesni ne mogu biti gore - rekla je Slavica Kadić za RTL. 

Pisala je dekanu i nadbiskupu koji je odgovorio da žali zbog neugodnosti i da će razgovarati sa župnikom, ali je 'u godinama kada nije moguće savijanje grana, nego se grane pod pritiskom lome', s druge strane pravobraniteljica za djecu poručuje - to je nedopustivo.

- Kad je riječ o djeci s teškoćama u razvoju, onda bih rekla ne samo da imaju jednaka prava nego bi trebala imati i više ljudskosti. Bilo koja vrsta diskriminatornog ponašanja, a pogotovo, ako ona dolazi, usudila bih se to tako reći, od Crkve ili bilo koje druge vjerske zajednice je još tužnija - smatra Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu.

Prozvani svećenik nije htio pred kamere, samo je poručio da će sutra sva djeca ipak zajedno primiti prvu pričest.

Ne propustite