Trostruki ubica i njegove žrtve na istom groblju

Region
Trostruki ubica i njegove žrtve na istom groblju
Sahrana Miroslava i njegove majke Rade obaviće se u četvrtak, takođe na groblju u Bariču, ali njihova grobna mjesta biće udaljena od mjesta na kojem počiva Božidar.

Na mjesnom groblju u Bariču kod Golupca, u sredu je sahranjen austrijski penzioner Božidar Dačić (76), koji je u ponedjeljak ujutru ubio sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića (78), teško ranio snahu Goricu (55), a onda izvršio samoubistvo u crkvenoj porti. Ukopu na groblju prisustvovali su unuci Mališa i Maja, sin i ćerka ubijenog Miroslava, i svega dvadesetak rođaka i mještana.

Za prijevoz iz požarevačke kapele, u koju je Božidarovo tijelo prenijeto nakon obdukcije u bolnici, angažovano je pogrebno preduzeće "Drnda", od kojeg je kupljen i luksuzni pogrebni kovčeg i drvena krstača sa imenom, prezimenom i godinama rođenja i smrti pokojnika. Kako smo nezvanično saznali, troškove njegove sahrane snosili su unuk Mališa i njegova supruga, koji godinama žive i rade u Austriji.

Sahrana Miroslava i njegove majke Rade obaviće se u četvrtak, takođe na groblju u Bariču, ali njihova grobna mjesta biće udaljena od mjesta na kojem počiva Božidar. Njegovog šuraka Pavla porodica će sahraniti dan kasnije - u petak, na istom groblju. Tijela svih pokojnika prethodno su bila u požarevačkoj Opštoj bolnici, radi obavljanja obdukcije, kako bi se utvrdilo od kakvih rana su preminuli.

ubica-3

Kako smo nezvanično saznali, utvrđeno je da je Božidar iz svog pištolja, za koji je imao urednu dozvolu, u svoje žrtve ispalio ukupno devet metaka, a deseti sebi u glavu, u dvorištu Crkve Svetog arhangela Mihajla u centru Bariča. U svog sina jedinca ispalio je dva metka u grudi i ubio ga na licu mjesta. On je u sina pucao u porodičnoj kući, nakon svađe oko podjele stečene imovine.

Kada je sustigao suprugu Radu, koja je pobjegla u komšiluk, Božidar joj je ispalio jedan metak u glavu i na mestu je usmrtio. Potom je na biciklu odjurio za šurakom koji je, takođe, bježao od njega, i zatim mu pucao dva puta u tijelo i jednom u glavu, kako bi ga "ovjerio". On je tri puta pucao i u svoju snahu Goricu - u stomak, rame i vrat, ali je ona preživjela pobjegavši kod svog oca u komšiluk i sada se oporavlja u bolnici.

Nakon samoubistva u crkvenoj porti, Božidarovo tijelo satima je ležalo pored bunara, sve dok je u selu, na više lokacija, trajao uviđaj, pišu novosti.rs.

ubica-2

 

 


 

Ne propustite