"Kad je kćerkica imala mjesec dana, njena majka nas je napustila": Ispovijest samohranog oca ne ostavlja ravnodušnim

Zanimljivosti
"Kad je kćerkica imala mjesec dana, njena majka nas je napustila": Ispovijest samohranog oca ne ostavlja ravnodušnim
Odmah nakon rođenja djeteta, žena ga je napustila i otišla, što je najčudnije, ostavila je i bebu.

U januaru 2015.godine, Richardu Johnsonu se život totalno promijenio rođenjem kćerkica Persephone.

Odmah nakon rođenja djeteta, žena ga je napustila i otišla, što je najčudnije, ostavila je i bebu.

Ovakvo ponašanje jedne majke mnogi opravdavaju postporođajnom depresijom.

Iako nije imao iskustva sa odgajanjem djeteta, nakon prijetnje majke da će bebu dati na usvajanje, on je uzeo brigu o svom djetetu

tata-2

 Očajnički tragajući za savjetima, nabasao je na Facebook stranicu Life of Dad na kojoj očevi dijele svoja iskustva i pružaju si međusobnu podršku.

"Kad smo nas dvoje ostali sami, slučajno sam naišao na ovu stranicu. Bio sam nervozan i preplašen oko uloge oca, a budući da sam postao samohrani otac, morao sam preuzeti dvije uloge, a nisam bio siguran da će mi to uspjeti", započeo je s opisom početka svoje roditeljske avanture.

"Pročitao sam svaku knjigu o roditeljstvu na koju sam naišao i proveo preko 1000 sati na YouTubeu proučavajući sve: od toga kako lakirati nokte i plesti joj pletenice do uobičajenih problema s kojima se roditelji susreću. Poslije toga počeo sam pažljivije pratiti stranicu Life of Dad te shvatio da postoji još puno očeva u istoj situaciji", kaže Richard.

Na toj stranici našao je potrebne savjete za odgoj djeteta.

"Sad smo oboje jako sretni i nastavljamo zajedno odrastati svaki dan. Ona je 10 mjeseci stara, a mene prijatelji stalno pitaju za roditeljski savjet. Prešli smo dug put, kćer i ja, i svakako je za to dijelom zaslužna ova stranica i ljudi na njoj. Željeli smo vam zahvaliti za to", zaključio je Richard.

Ovaj mladi otac dobio je veliku medijsku pažnju kao dobar otac i hrabar.

"Ona je još uvijek majka mog djeteta i ja joj želim samo najbolje. Postporođajna depresija je užasno iskustvo koje ne bih poželio ni najgorem neprijatelju", objasnio je.

tata 

Ne propustite