SARAJEVO IMA SVOG SRĐANA ALEKSIĆA: Goran Čengić dao je život da spasi drugog!

Bosna i Hercegovina
SARAJEVO IMA SVOG SRĐANA ALEKSIĆA: Goran Čengić dao je život da spasi drugog!
Obaveza je govoriti o Goranu, Srđanu Aleksiću i drugim ljudima koji su se međusobno pomagali tokom proteklog rata, jer njihova djela se ne smiju zaboraviti, a nove generacije su obavezne da znaju šta su uradili.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Gradsko groblje Bare u Sarajevu i polaganjem cvijeća odao počast Goranu Čengiću koji je nastradao u junu 1992. godine u naselju Grbavica pokušavajući zaštititi komšiju Husniju Ćerimagića.

Sastao se i sa sinom pokojnog Gorana, Vladimirom, koji je imao četiri godine kada mu je otac ubijen, saopćeno je danas iz Kabineta potpredsjednika Dunovića.

- Goran Čengić istinski je heroj Sarajeva - istaknuo je Dunović naglašavajući da se Sarajevo ipak nije odužilo njegovom imenu i djelu kako to i doliči.

Sramotnim je nazvao odbijanje inicijative da se sportska dvorana u naselju Grbavica nazove njegovim imenom, jer Dunović smatra da bi to bilo najmanje što se moglo učiniti za njega.

- Goran je dao ono najvrednije što ima za ljudskost, dao je život da spasi drugi, ali nažalost i on i njegov komšija su nastradali - kazao je Dunović.

Napomenuo je i da je obaveza govoriti o Goranu, Srđanu Aleksiću i drugim ljudima koji su se međusobno pomagali tokom proteklog rata, jer njihova djela se ne smiju zaboraviti, a nove generacije su obavezne da znaju šta su uradili.

Potpredsjednik Dunović posjetio je s Vladimirom i njegovu baku, Goranovu majku Natašu, koja je zahvalila na podršci i što ne dozvoljava da priča o njenom Goranu bude zaboravljena.

Natašu je danas posjetio i Jovan Divjak, koji je kao i potpredsjednik Dunović došao iskazati podršku djelu Gorana Čengića, a podržan je i prijedlog Kabineta potpredsjednika FBiH da u skorijoj budućnosti okupi ljude sličnog iskustva na jednom mjestu da bi ispričali životne priče novim generacijama.

Ne propustite