POČELO PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE UBICE RODITELJA

Region
POČELO PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE UBICE RODITELJA
Mogao bi biti kažnjen tek dugotrajnim liječenjem

Mjesec dana nakon dvostrukog ubojstva koje je potreslo Čistu Veliku počelo je psihijatrijsko vještačenje 19-godišnjeg ubice roditelja Tina Šunjerge u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Podsjetimo, Tin je hicima iz pištolja usmrtio roditelje s kojima se u vrijeme prethodno zločinu nije baš najbolje slagao. Tvrdio je da su ga pritiskali.
Istragom je obuhvaćen i 20-godišnji Ivan Škarić koji je svjedočio ubojstvu Tinove majke Silvane, no nije prijavio zločin.

Odvjetnik po službenoj dužnosti Frano Baica potvrdio je da je počelo psihijatrijsko vještačenje nad njim.
Svakodnevno ga voze u Vrapče
‘On se i dalje nalazi u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, a svakodnevno se prevozi na vještačenje u Vrapče. Riječ je o dugotrajnom postupku koji će zasigurno potrajati nekoliko mjeseci, nakon čega će liječnici donijeti nalaz i mišljenje o njegovu trenutačnom stanju, ali i o stanju u trenutku počinjena ubojstava’, rekao je Baica za Jutarnji.
Mogao bi biti kažnjen tek dugotrajnim liječenjem
Ako vještačenje pokaže da je Tin bio duševno poremećen, odnosno neubrojiv u vrijeme ubistva, sudski postupak ipak će se provesti.
No, proces će se voditi na temelju Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da optuženi za ubojstvo ne može biti kažnjen zatvorom, već mu se dodjeljuje dugotrajno bolničko liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.
Ubojicu i dalje nitko iz uže ili šire obitelji nije posjetio u bolnici. Njegovi djed i baka uskoro se vraćaju iz Münchena u Čistu Veliku, živjet će u kući u kojoj se dogodilo okrutno ubistvo.

Ne propustite