LARISA CERIĆ BRONZANA U VARŠAVI: Nadala sam se sjajnijoj medalji...

Judo
LARISA CERIĆ BRONZANA U VARŠAVI: Nadala sam se sjajnijoj medalji...
U borbi za odličje pobijedila je Turkinju Kayru Sayit

Najbolja bosanskohergovačka džudistkinja Larisa Cerić ovog vikenda osvojila je bronzanu madalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi. 

Članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, u kategoriji više od 78 kg u četiri borbe zabilježila je tri pobjede uz jedan poraz. Cerić je na konferenciji za medije naglasila da je zadovoljna odličjem, ali da se ”potajno” nadala boljem rezultatu.

"Čast mi je što sam osvojila moju drugu evropsku medalju. Nikome od bh. sportista to prije mene nije uspjelo tako da sam izuzetno ponosna. Medalja je rezultat mog dugogodišnjeg rada. Bila sam na prošloj olimpijadi gdje sam doživjela poraz i bilo mi je veoma teško, ali sam borac zbog čega sam danas opet ovdje. Nadala sam se sjajnijoj medalji, ali zadovoljna sam i bronzom, izjavila je Cerić.

Na startu kvalifikacija savladala je Hrvaticu Ivanu Marinić, dok je u 2. kolu poražena od nove evropske prvakinje Bjeloruskinje Marine Slutskaje. U repesažu je bila bolja od Mađarice Mercedesz Szigetvari, a u borbi za odličje pobijedila je Turkinju Kayru Sayit.

Ne propustite