Suživot je moguć

(VIDEO) MOSTAR: Nekada su se držali na nišanu, a danas zajedno piju kafe

Objavljeno:21.04.2017 - 19:35
A A A Times Arial

Foto: Print Screen

Ne tako davno u ratu, na suprotstavljenim stranama, držali su Janko, Zdenko i Amir jedan drugog na nišanu. Onda su bili zarobljeni, izgubljeni, izgubili su najdraže, najbliže i najmilije. Mrzili su. Drugog i drugačijeg.

Danas, 20 godina poslije, oni su prijatelji i ambasadori mira. Svoju energiju utrošenu na mržnju usmjerili su na iskrenost i ljubav, navela je Pro-budućnost - mreža za izgradnju mira na svom Instagram profilu, piše Bljesak.

Oni su donijeli priču o trojici prijatelja koji u Mostaru pričaju svoja iskustva, te objašnjavaju zašto ne treba mrziti druge i drugačije.

Amir Omerspahić bivši logoraš je rekao kako je ponosan što ima prijatelje u cijeloj BiH koje ne gleda da li su hrvatske, bošnjačke ili srpske nacionalnosti.

''Ne želim mrziti zbog sebe, zbog svoga mira. Mislim da mržnja ne dozvoljava nama da budemo sretni'', rekao je Janko Samouković bivši logoraš.

Zdenko Šupuković bivši logoraš je rekao kako jedva čeka susrete s Amirom i Jankom.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!