IZBOR UREDNIŠTVA

Magazin Time: Najjači lideri su Putin, Trump, May, papa Franjo...

Objavljeno:21.04.2017 - 10:25
A A A Times Arial

Časopis Time napravio je listu 100 najutjecajnijih ličnosti svijeta, a u kategoriji "Lideri" našli su se Vladimir Putin, Donald Tramp, Theresa may, Xi Jinping, papa Franjo, Recep Tayyip Erdogan, Kim Jong Un...

Cijeli popis objavljen je na internet stranici časopisa, a o svakoj ličnosti napisana je kolumna. Zanimljivo je da je autor kolumne o Putinu bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov.

On je odao priznanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je sačuvao rusku državu i ekonomski je ojačao.

"Suočivši se sa krizom koju je naslijedio od svog prethodnika, predsjednik Vladimir Putin uspio je stabilizovati situaciju, očuvati rusku državu i ojačati njenu ekonomsku poziciju", piše Gorbačov. 

On, takođe, ukazuje na potrebu za promjenom sistema vlasti u Rusiji i uvjerenje da Moskva može uspjeti "samo kroz demokratiju".

Na listi časopisa Time je pet kategorija - "Pioniri", "Umjetnici", "Ikone", "Divovi" i "Lideri".

U raznim oblastima na popisu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu našli su se i kćerka američkog predsjednika Ivanka Trump i njezin suprug Jared Kushner (u kategoriji "Pioniri"), kao i šef Sistema federalnih rezervi SAD Janet Yellen (u kategoriji" Divovi")...

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!