Stavite SO U KAFU umjesto šećera i desiće se nešto nevjerovatno!
Stručnjaci tvrde da ćete dodavanjem ove namirnice eliminisati gorčinu i kafa će dobiti mnogo bolji ukus
Najomamljenije, ali i najomiljenije piće većine je kafa. Sa prepoznatljivim ukusom i aromom, priprema se od prženih zrna kafe. Glavni sastojak ovog toplog napitka je kofein, koji prelazi direktno u krv i stimuliše centralni nervni sistem, mozak, povećavajaći budnost, pažnju i raspoloženje.
Drugačiji način pripreme kada sljedeći put pijete jutarnju kafu, jeste da umjesto mlijeka i šećera ubacite malo soli. Time ćete potisnuti gorčinu i poboljšati ukus, prenosi Američki sajt "VinePiar" . Ono što je takođe zanimljivo i što će vas dodatno natjerati da počnete ovo da primjenjujete, jeste podatak da so sadrži mnogo manje kalorija u odnosu na mlijeko i šećer.
Međutim, jako je važno znati da ne treba pretjerivati, dovoljno je staviti prstohvat soli, u suprotnom kafa će vas se pretvoriti u najgoru noćnu moru. Dakle, kada se sljedeći put probudite i nemate sastojke na koje ste navikli, mlijeko i šećer, znate šta vam je činiti.