Građani Turske slave nakon rezultata referenduma

Svijet
Građani Turske slave nakon rezultata referenduma
Veliki broj građana u gradovima širom Turske okupio se večeras kako bi proslavili rezultat današnjeg referenduma o ustavnim promjenama u toj zemlji,

Veliki broj građana u gradovima širom Turske okupio se večeras kako bi proslavili rezultat današnjeg referenduma o ustavnim promjenama u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki broj građana okupio se večeras ispred sjedišta vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari i okružnih centrala te stranke u Istanbulu i Izmiru.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan čestitao je pobjedu na današnjem referendumu u Turskoj čelnicima političkih partija koje su bile protagonisti prijedloga ustavne reforme u toj zemlji.

Nakon objavljivanja preliminarnih rezultata koji pokazuju da je većina birača u Turskoj danas podržala ustavne reforme, Erdogan je telefonom razgovarao sa predsjednikom vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Binalijem Yildirimim, predsjednikom opozicione Partije nacionalnog pokreta (MHP) Devletom Bahcelijem i predsjednicima manjih partija koje su sudjelovale u kampanji za podršku reformi.

 

Ne propustite