BIZARNA SCENA: Traktorom komšiji uništio plantažu lješnika!

Region
BIZARNA SCENA: Traktorom komšiji uništio plantažu lješnika!
Policija privela Čedomira Ilića zbog sumnje da je iščupao 27 stabala lješnika i isjekao sistem za navodnjavanje na imanju Borivoja Šćopulovića

Čedomir Ilić (55) zvani Čaruga iz Glogovice pokraj Negotina uhapšen je u Zaječaru zbog osnovane sumnje da je traktorom iščupao 27 stabljika lješnika s plantaže Borivoja Šćopulovića (75).

- Nadam se da je ovoga puta napasnik dolijao. Tih 27 iščupanih rodnih stabljika lješnika su samo kap u moru štete koju nam je Ilić pričinio ove godine. On nam je prethodno s druge plantaže u okolini iščupao 1.250 mladih sadnica lješnika. Prijavili smo slučaj policiji, priveli su ga i ubrzo pustili. Izgleda da mu ta opomena nije bila dovoljna, pa je iz osvete nastavio da divlja - priča Borivoje, prenosi Kurir.

On kaže da je u podizanje ove plantaže, koja mu je sad oštećena, uložio 15.000 eura.

- Na površini većoj od jednog hektara zasadili smo prije pet godina 800 stabala lješnika. Ove godine smo očekivali bogat rod poslije pet godina truda. Ilić nam to nije dozvolio. Počeo je s uništavanjem sistema za navodnjavanje. Sada su ga komšije vidjele dok je traktorom divljao po plantaži i pozvale su policiju. Uhvaćen je na djelu, pa ćemo videti šta će biti - rekao je ovaj penzionisani direktor OŠ „Đura Jakšić“ u Zaječaru.

O osveti koju pominje pričali su mještani.

- Svojevremeno je Čeda sklopio ugovor o doživotnom izdržavanju Borivojeve tetke. Kad je tetka umrla, Čeda se nadao da će naslijediti čitavu njenu imovinu, ali je veći dio pripao Bori, a njemu samo dva hektara zemlje. Čeda nije mogao da se pomiri s tim i zarekao se da će se osvetiti. Prijek je on čovjek. Dosta smo rekli. Da se i nama ne osveti - pričaju sa zebnjom mještani.

Zaječarska policija jučer je uz krivičnu prijavu privela osumnjičenog Ilića Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru. Tužilac je dao prijedlog da mu se odredi pritvor do 30 dana, što je sudija i prihvatio.

VLAŠKA MAGIJA

Mještani kažu da Ilić nije druželjubiv i da rodbini ne dozvoljava da se približe njegovom salašu.

- S njim nije moglo da se razgovara. Poklonik je vlaške magije. Nosio je i stavljao razne belege, pravio rituale, obilazio vračare, vezivao katance. Kad smo čuli da je uhapšen, odahnuli smo.

Ne propustite