OTKRIVAMO Predstavnici Vlade FBiH razgovarali sa Ramljakom: ŠTA JE POVJERENIK AGROKORA PORUČIO BiH!

Tema sedmice
OTKRIVAMO Predstavnici Vlade FBiH razgovarali sa Ramljakom: ŠTA JE POVJERENIK AGROKORA PORUČIO BiH!
Ramljak je tvrdio da neće naložiti Konzumu u BiH da prioritetno plaća hrvatskim dobavljačima iz sastava koncerna. Konzum u BiH dobro posluje i nema razloga da se to narušava na bilo koji način – tvrdi izvor portala Novi.ba iz Vlade FBiH.

Predstavnici Vlade Federacije BiH razgovarali su sa povjerenik za Agrokor Antom Ramljakom, saznaje portal Novi.ba iz pouzdanih izvora. Tema je bila izmirenje dugova prema dobavljačima u Bosni i Hercegovini, kojima Agrokorove kompanije nisu isplatile više od 300 miliona maraka.

Ramljak je, kako nam je preneseno, pokušao da spusti loptu tvrdeći da oporavak i restruktuiranje najveće regionalne kompanije neće ići preko leđa bh. dobavljača.

  • Ramljak je tvrdio da neće naložiti Konzumu u BiH da prioritetno plaća hrvatskim dobavljačima iz sastava koncerna. Konzum u BiH dobro posluje i nema razloga da se to narušava na bilo koji način – tvrdi izvor portala Novi.ba iz Vlade FBiH.

Agrokor ima mnogo većih problema, a njegovo poslovanje u BiH je manji dio te on ne može, kako je rekao Ramljak, biti način na koji će koncern namaknuti novac za likvidnost.

  • Dobavljačima u BiH će biti plaćena dugovanja, u skladu sa praksom i rokovima. On nas je u to uvjeravao. Radnici Konzuma nemaju razloga za bilo kakvu zabrinutost jer ovdje firma nije zadužena, a ima značajan promet – kazao nam je izvor.

Kako smo ranije objavili, poreski inspektori su u redovnoj kontroli u Konzumu, te za sada nemaju informacija o bilo kakvih težim problemima. 

Ne propustite