Evo razlog zašto ne bi smjeli preskočiti JUTARNJE TUŠIRANJE?

Zdrav život
Evo razlog zašto ne bi smjeli preskočiti JUTARNJE TUŠIRANJE?
Pravo rješenje za buđenje jeste hladnog tuša!

Savjet za sve one koji se ujutro jedva ustajaju i poluzatvorenim očima se teturaju do kupatila. Pravo rješenje za buđenje i otrežnjenje jeste hladan tuš!

Probudite vlastitu energiju

Tuširanje na početku dana probuđuje energiju i cirkulaciju, sasvim nas otriježnjuje i osvježava, pa horni krećemo u novi dan. Jutarnje tuširanje ima pravo terapeutsko djelovanje, a naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom, pod snažnim mlazom vode koji nas masira, toliko pojačava krvotok da se u trenu osjećamo poletno i osvježeni. Preporučuje se da se nakon mlaza tople, tuširajte mlazom hladne vode i to naizmjenice ponovite nekoliko puta. Krenite s mlazom tuša prvo od stopala pa polako prema gornjem dijelu tijela.

Na taj ćete način ‘tjerati’ krv prema srcu i ubrzavati cirkulaciju. Dok jednom rukom pokrećete tuš, drugom se trljajte kružnim pokretima lufom ili četkom za tijelo i dodatno potičite tijelo da proizvodi vlastitu energiju.

Naizmjenično toplom, pa hladnom vodom

Pojedini stručnjaci preporučuju da tuširanje toplom vodom traje 3 minute, a zatim da se pola minute tuširate hladnom vodom, što bi trebalo ponoviti 2 do 3 puta.
Nakon tuširanja dobro se istrljajte ručnikom, također od periferije prema srcu. Na kraju ćete osjetiti vidljive rezultate – nestalo je pospanosti i tromosti, pa puni elana možete krenuti u nove radne pobjede.

Ne propustite