Evo kako vrtatiti bijelim tenisicama izgubljeni sjaj, DA IZGLEDAJU KAO NOVE

Zanimljivosti
Evo kako vrtatiti bijelim tenisicama izgubljeni sjaj, DA IZGLEDAJU KAO NOVE
Međutim jako brzo se zaprljaju, i nisu nimalo jednostavne za za održavanje.

Bijele tenisice postale su pravi modni klasik. Međutim jako brzo se zaprljaju, i  nisu nimalo jednostavne za za održavanje. Način kako da im brzo vratite stari sjaj.

Platnene tenisice možete prati ručno, uz pomoć paste od sode bikarbone i octa te tople vode i četke. Prvo pomiješajte po kašiku sode i octa kako biste dobili pastu. Skinite vezice i operite tenisice pod mlazom mlake vode, a zatim utrljajte dobivenu pastu i četkajte. Ukoliko je potrebno, dodajte još paste. Nakon toga ostavite tenisice u posudi s toplom vodom nekoliko sati. Sljedeći je korak pranje deterdžentom i još jedno ribanje. Isperite ih nekoliko puta vodom i ostavite da se ocijede i osuše. Uvijek pazite da ne budu na direktnom suncu jer bi bijela boja mogla požutjeti.

Platnene tenisice uglavnom se mogu prati u mašini za veš, ali je potrebno prije samog pranja skinuti im vezice i oprati potplate te pokušati odstraniti tvrdokornije mrlje. Tako oprane tenisice najbolje je staviti u vrećicu za pranje veša ili staru jastučnicu te oprati s nekoliko starih ručnika ili krpa da ne lupaju po veš mašini. Perite ih isključivo u hladnoj vodi.Gumene potplate je najbolje izribati bijelom pastom za zube i četkicom. Gumene đonove je najbolje izribati bijelom pastom za zube i četkicom

Gumeni đonovi

Na gumenim dijelovima nikako ne treba koristiti jake izbjeljivače jer ih mogu oštetiti. Najbolje je gumene dijelove izribati bijelom pastom za zube i četkicom. Pomaže i aceton, pa je potrebno samo namočiti vatu u aceton i obrisati zaprljane dijelove.  

 

Što s bijelim kožnim tenisicama?

Najvažnije je ukloniti mrlje čim nastanu, a ne čekati da tenisice postanu sivkasto-žućkaste. Na tržištu postoje sredstva u obliku pjena ili flomastera pomoću kojih se mrlje efikasno i brzo skidaju. Ukoliko mrlje još uvijek ne odlaze, tenisice možete oprati ručno u toploj vodi i s blagim deterdžentom uz pomoću četkice. Dobar je trik i to da se tvrdokornije mrlje uklone pomoću bijele paste za zube i četkice.

Istrljajte mrlju na koju ste nanijeli pastu uz pomoć četkice dok ne nestane te vlažnim ručnikom uklonite višak paste i očistite tenisice. Ponavljajte to nekoliko puta dok mrlja ne nestane, ali nemojte agresivno četkati kako ne biste uništili tenisice. Ukoliko vam se ovaj proces čini previše kompliciran, možete ubaciti tenisice u veš mašinu. Činite isto kao u slučaju platnenih tenisica. Prvo ih isperite, očistite đonove, uklonite vezice, pa ih ubacite s ručnicima kako ne bi lupale i obavezno uključite program s hladnom vodom.

Ne propustite