Novi.ba saznaje: NIŠTA OD PROTESTA ZA 1. MAJ - Bajramović nije dobio podršku za izlazak NA ULICE!?

Tema sedmice
Novi.ba saznaje: NIŠTA OD PROTESTA ZA 1. MAJ - Bajramović nije dobio podršku za izlazak NA ULICE!?
Bit će održana samo akademija i tradicionalni uranak. Neće biti demonstracija – rekao je izvor iz Sindikata za naš portal. Ovu informaciju smo pokušali provjeriti kod Bajramovića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Ismet Bajramović, predsjednik Saveza sindikata Bosne i Hercegovine nije dobio podršku kolega sindikalista za održavanje prvomajskim protestva, saznaje Novi.ba iz pouzdanih izvora. Iako je okupljanje u Sarajevu i u drugim gradovima Bajramović uveliko planirao uz političku podršku opozicije, do toga neće doći.

  • Bit će održana samo akademija i tradicionalni uranak. Neće biti demonstracija – rekao je izvor iz Sindikata za naš portal. Ovu informaciju smo pokušali provjeriti kod Bajramovića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Danas je naime, održana sjednice predsjedništva Sindikata na kojoj je trebalo biti odlučeno da radnici izlaze na ulice i to prema planu čelnika Sindiakata. Međutim, kao što je naš portal već pisao, podjele su izašle na vidjelo te je većina bila protiv inicijative. Sindikati se žele nastaviti boriti za radnička prava, ali je na Bajramovićev način.

  • Oštro je upozoren na politizaciju. Zbog opasnosti da se protesti politiziraju većina sindikalista je protiv Bajramovićevog prijedloga – saznali smo iz Sindikata. 

Ne propustite