Novi.ba otkriva: KOLIKO BH. KOMPANIJA TRAŽI NOVAC OD AGROKORA? - Vlasti užurbano prave spisak, poreznici UŠLI U KONZUM!

Tema sedmice
Novi.ba otkriva: KOLIKO BH. KOMPANIJA TRAŽI NOVAC OD AGROKORA?  - Vlasti užurbano prave spisak, poreznici UŠLI U KONZUM!
Informacija iz Vlade FBiH koja je jučer objavljena o 318 miliona maraka duga prema dobavljačima, kako saznajemo, nije konačna i ona će sigurno biti veća.

Više od 1.200 kompanija iz Bosne i Hercegovine ima potraživanja od Agrokorovih kompanija u našoj zemlji, a najviše od Konzuma, saznaje portal Novi.ba.

Konačni spisak kompanija koje traže svoj novac od posrnulog hrvatskog diva je još uvijek u izradi, jer se, kako saznajemo, iz sata i sat javljaju nove fimre koje nisu naplatile dugovanja.

Informacija iz Vlade FBiH koja je jučer objavljena o 318 miliona maraka duga prema dobavljačima, kako saznajemo, nije konačna i ona će sigurno biti veća.

Prema nezvaničnim informacijama, stvari će biti jasnije nakon što inspektori Poreske uprave FBiH koji su krenuli u redovnu kontrolu ispitaju poslovanje Konzuma, a i nakon što se provjere finansijski izvještaji o poslovanju u protekloj godini koji su ovih dana dostavljeni nadležnim institucijama.

 Privredna komora RS je danas objavila poziv kompanijama koje imaju potraživanja da se jave, kako bi se zajednički nastupali u pregovorima o namirivanju dugova.

Međutim, kako saznajemo, situacija nije nimalo bezazlena, tim prije što je ima mnogo „jačih igrača“ koji su se stavili kao prioritet u naplati dugovanja. Postoji bojazan da mnoge bh. kompanije neće dobiti svoj novac, ili ga neće dobiti u dogledno vrijeme, čime bi im bila nenesena ogromna šteta. 

Ne propustite