ŠEŠELJ ŠOKIRAO JAVNOST: Karleušin dečko je ubio Ćuruviju! Njen tata je zaštitio zeta!

Show
ŠEŠELJ ŠOKIRAO JAVNOST: Karleušin dečko je ubio Ćuruviju! Njen tata je zaštitio zeta!
Lider SRS Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost tvrdnjama da su novinara Slavka Ćuruviju na današnji dan prije 18 godina ubili Zoran Davidović Ćanda, ubijeni dečko pjevačice Jelene Karleuše, i Branko Jeftović Jorga.

Lider SRS Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost tvrdnjama da su novinara Slavka Ćuruviju na današnji dan prije 18 godina ubili Zoran Davidović Ćanda, ubijeni dečko pjevačice Jelene Karleuše, i Branko Jeftović Jorga.

Šešelj tvrdi da je ta saznanja imao još 2001. godine i da je tada podnio i prijavu. S obzirom na to da slučaj ubistva Ćuruvije još nije riješen, tužilaštvo bi trebalo da ispita Šešelja u vezi sa ovim šokantnim tvrdnjama.

Radikal u razgovoru za Kurir nije negirao navode Dušana Mihajlovića da je 2001. tražio isplatu nagrade za otkrivanje ubica Ćuruvije, ali tvrdi da je bivši ministar policije lažno svjedočio pred Specijalnim sudom.

Podsjetimo, Mihajlović je pred sudom izjavio da je „Šešelj tražio da mu se isplati nagrada i da je tvrdio da je ubica Miroslav Kurak, ali da se to nije uklapalo u rezultate policijske istrage“.

- Mihajlović laže. Prvo, nisam ga zvao telefonom i ukazao na Kuraka, jer tada nisam ni znao ko je on. Mihajlović nije rekao da je dobio obavještenja koja sam poslao na osnovu podataka koje sam dobio dok sam bio potpredsjednik Vlade Srbije. Tada sam došao do podataka da su Ćuruviju ubili kriminalci s nadimcima Ćanda i Jorga. Riječ je Zoranu Davidoviću i Branku Jeftoviću, a prvi je, kao što je poznao, tada bio dečko pjevačice Jelene Karleuše - iznosi šokantne tvrdnje Šešelj i dodaje:

- Ćanda je svome tastu, visokom policijskom generalu Draganu Karleuši rekao da je ubio Ćuruviju i da ćuti i da nikome ne govori ništa. I to nije informacija od juče, tvrdio sam to i 29. avgusta 2001. On je još bio živ kad sam ja podnio tu prijavu. Ne isključujem mogućnost da je Ćanda i ubijen zbog Ćuruvije - tvrdi Šešelj.

Podsjetimo, nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović je 24. augusta 2001. ponudio nagradu od 300.000 tadašnjih njemačkih maraka, svakom ko pruži dokaze o počiniocima ili naručiocima 22 neriješena ubistva, među kojima su bile i likvidacije Slavka Ćuruvije, Radovana Stojičića Baže i Momira Gavrilovića Gavre. Na njegov poziv, samo pet dana kasnije, Šešelj je Mihajloviću podnio tri prijave u kojima ga je, kako tvrdi, obavijestio o saznanjima koja ima o ova tri zločina.

Tokom svjedočenja u postupku koji se vodi protiv bivših funkcionera DB Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, podsjetimo, svjedok tužilaštva Milovan Brkić izneo je gotovo identične navode, tvrdeći čak i da je pjevačica Karleuša u vrijeme ubistva bila s Davidovićem u autu „kao posljednja pratnja ubici Luki Pejoviću“.

Dragan Karleuša, međutim, u sudnici je tvrdio da ništa od toga nije tačno.

- Ćanda je bio sitni kriminalac, koji je, nažalost, imao neku vezu s mojom kćerkom Jelenom. Vidio sam ga nekoliko puta pre ovog događaja, ali mislim da u vrijeme ubistva 11. aprila oni nisu bili u vezi - rekao je pred sudom Dragan Karleuša, otac pjevačice, odgovarajući na pitanja advokata o tome da li je i Ćanda bio predmet istrage ubistva Ćuruvije, kojom je on u to vrijeme rukovodio.

 

(Kurir.rs)

Ne propustite