TRODNEVNI PLAĆENI ODMOR

ZAKON koji će obradovati mnoge ŽENE sa bolnim MENSTRUACIJAMA

Objavljeno:11.04.2017 - 10:27
A A A Times Arial

Mnoge žene idu na posao i sa veoma bolni menstruacijama. Neke od njih uspjevaju da se izbore sa bolom, pa čak i da zaborave na njega tokom rada, dok sa druge strane postoje i one koje jednostavno ne mogu da se skoncentrišu od bolova. Italijanski parlament je dobio prijedlog za novi zakon koji uključuje upravo ovaj problem kod žena.

Prijedlog je slijedeći: svakoj ženi sa dokazanim bolnim menstruacijama, kompanija u kojoj radi će morati jednom mjesečno da dopusti trodnevni plaćeni odmor, odnosno bolovanje. Zvaničnim donošenjem ovog zakona, Italija bi postala prva zemlja na svijetu sa ovakvim zakonom. Iako su se mnoge žene sa bolnim menstruacijama obradovale ovom prijedlogu, postoje i one kojima se ovakva ideja ne sviđa - ali ne zbog toga što smatraju da je zakon loš, već da će poslodavci onda više zapošljavati muškarce iz ovog razloga, a izbjegavati žene. Među drugom stranom, koja smatra da bi zakon donio više štete nego koristi, se našao i veliki broj zaposlenih žena.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom zakonu? Da li mislite da bi trebalo da se uvede svugdje u svijetu?

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!