NOVI.BA NAJAVUJE VEČERAŠNJI DUEL TITANA: Može li uzdrmana Barcelona srušiti moćni Juventus? Ko biti bolji Rakitić ili Pjanić?

Fudbal
NOVI.BA NAJAVUJE VEČERAŠNJI DUEL TITANA: Može li uzdrmana Barcelona srušiti moćni Juventus? Ko biti bolji Rakitić ili Pjanić?
Liga prvaka nam večeras donosi dva susreta četvrtine finala. Zanimljiviji je dakako ovaj, između katalonskog diva Barcelone i „Stare dame“ iz Torina, Juventusa. Susret ova dva velikana će svakako da bude zanimljiv, prvo nama u Bosni i Hercegovini zbog toga što naš Miralem Pjanić nastupa za Juventus, a naravno, cijelom svijetu zbog toga što je ovo najbolji primjer sudara italijanske odbrane i discipline i španske razigranosti i popularnog „Tika-taka“ fudbala. Očekuje se da će Barcelona imati loptu u svom posjedu većinu vremena, a Juventus će pokušati da im se odupre čvrstom odbranom i disciplinovanim napadima, uz mogućnost brzih kontranapada. Šta možemo očekivati u ovom duelu teško možemo zaključiti iz historije susreta ova dva tima jer nisu baš često igrali u zadnjih nekoliko godina. U bližoj prošlosti pamtimo dva duela u Ligi Prvaka: 2014-15; Finale. Juventus 1-3 Barcelona 2002-03; Četvrtfinale. Juventus 1-1 Barcelona Barcelona 1-2 Juventus Juventus prošao dalje rezultatom 3-2 Kako vidimo Juventus je u četvrtfinalu nadigrao Barcu te prošao nakon produžetaka sada već davne 2003 godine, a Barcelona je izašla kao pobjednik u finalu prije dvije godine. Mario Mandžukić se oporavio od povrede koljena i mogao bi se naći na klupi Juventusa. Daniel Alves ce po prvi put imati priliku da zaigra protiv svog bivšeg kluba. Što se tiče Barcelone, Busquets neće biti na raspolaganju treneru Luisu Enriqueu zbog suspenzije, a Vidal i Rafinha su odavno van stroja. Gledajući moguće sastave vidimo da će oba tima nastupiti sa manje-više najjačim postavama te treba očekivati pravi okršaj titana na ovom meču. Moguće početne postave: Barcelona nije u nekoj super dobroj formi. Real im polako odmiče u borbi za titulu Primere, a zadnji meč u ligi su izgubili na gostovanju kod Malage sa čak 2-0. Juventus kao i obično gospodari u Italiji gdje je ubjedljivo prvi na tabeli Serie A, i najbližem pratiocu Romi, našeg Edina Džeke bježi šest bodova. Posljednji meč su pobijedili protiv Chieva rezultatom 2-0. Da li će Messi uspjeti sa svojim kolegama u napadu Neymarom I Suarezom, proći pored odbrane Juventusa, iskusnog Barzaglia I Chiiellinia i savladati velikog Buffona? Može li Pjanić nadigrati Rakitića? Može li Gonzalo Higuain potvridti epitet jednog od najboljih napadača i strijelaca svijeta? Odgovore na ova pitanja saznat ćemo u utorak u 20:45. Bilo kako bilo, očekuje nas velika utakmica, duel dva evropska velikana. Svi koji dobro poznaju Juve znaju da će ovo biti tvrda I nimalo lagana utakmica za najbolji napad svijeta I po mnogima najatraktivniju ekipu u ovom trenutku. Sudeći po svemu napisanom naša prognoza bila bi neriješen rezultat uz pogotke ili minimalna pobjeda Barcelone. Prognoza: Juventus 1 – 1 Barcelona.

Liga prvaka nam večeras donosi dva susreta četvrtine finala. Zanimljiviji je dakako ovaj, između katalonskog diva Barcelone i „Stare dame“ iz Torina, Juventusa. Susret ova dva velikana će biti zanimljiv prvo nama u Bosni i Hercegovini zbog toga što naš Miralem Pjanić nastupa za Juventus. Ovo je najbolji primjer sudara italijanske odbrane i discipline i španske razigranosti i popularnog „tika-taka“ fudbala. Očekuje se da će Barcelona imati loptu u svom posjedu većinu vremena, a Juventus će pokušati da im se odupre čvrstom odbranom i disciplinovanim napadima, uz mogućnost brzih kontranapada. 

Šta možemo očekivati? 

U bližoj prošlosti pamtimo dva duela u Ligi Prvaka:

2014-15; Finale. 

Juventus 1-3 Barcelona

2002-03; Četvrtfinale.

Juventus 1-1 Barcelona
Barcelona 1-2 Juventus 
Juventus prošao dalje rezultatom 3-2

Kako vidimo Juventus je u četvrtfinalu nadigrao Barcu te prošao nakon produžetaka sada već davne 2003 godine, a Barcelona je izašla kao pobjednik u finalu prije dvije godine.

Mario Mandžukić se oporavio od povrede koljena i mogao bi se naći na klupi Juventusa. Daniel Alves ce po prvi put imati priliku da zaigra protiv svog bivšeg kluba. Što se tiče Barcelone, Busquets neće biti na raspolaganju treneru Luisu Enriqueu zbog suspenzije, a Vidal i Rafinha su odavno van stroja. Gledajući moguće sastave vidimo da će oba tima nastupiti sa manje-više najjačim postavama te treba očekivati pravi okršaj titana na ovom meču.

 

Moguće početne postave:

jpeg35

Barcelona nije u nekoj super dobroj formi. Real im polako odmiče u borbi za titulu Primere, a zadnji meč u ligi su izgubili na gostovanju kod Malage sa čak 2-0. Juventus kao i obično gospodari u Italiji gdje je ubjedljivo prvi na tabeli Serie A, i najbližem pratiocu Romi, našeg Edina Džeke bježi šest bodova. Posljednji meč su pobijedili protiv Chieva rezultatom 2-0.

Da li će Messi uspjeti sa svojim kolegama u napadu Neymarom I Suarezom, proći pored odbrane Juventusa, iskusnog Barzaglia I Chiiellinia i savladati velikog Buffona? Može li Pjanić nadigrati Rakitića? Može li Gonzalo Higuain potvridti epitet jednog od najboljih napadača i strijelaca svijeta?

Odgovore na ova pitanja saznat ćemo u utorak u 20:45. Bilo kako bilo, očekuje nas velika utakmica, duel dva evropska velikana. Svi koji dobro poznaju Juve znaju da će ovo biti tvrda I nimalo lagana utakmica za najbolji napad svijeta I po mnogima najatraktivniju ekipu u ovom trenutku.

Sudeći po svemu napisanom naša prognoza bila bi neriješen rezultat uz pogotke ili minimalna pobjeda Barcelone.

Prognoza: Juventus 1 – 1 Barcelona.

Ne propustite