NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Dječak izvršio samoubistvo zbog lažne objave na Facebooku!

Crna hronika
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Dječak izvršio samoubistvo zbog lažne objave na Facebooku!
11- godišnji dječak Tajsen Benc izvršio je samoubistvo kada je vidio niz objava svojih prijatelja na Facebooku da je njegova djevojka (13) mrtva. "Smislila je podvalu tako da sve izgleda kao da se ubila, a prijatelje je iskoristila kako bi oni to objavili na svojim profilima na društvenim mrežama. On je povjerovao i odlučio da se ubije", ispričala je majka 11-godišnjeg dječaka, koga je pronašla u teškom stanju u porodičnoj kući u Michigenu.

Dječak Tajsen Benc (11) izvršio je samoubistvo kada je vidio niz objava svojih prijatelja na Facebooku da je njegova djevojka (13) mrtva.

"Smislila je podvalu tako da sve izgleda kao da se ubila, a prijatelje je iskoristila kako bi oni to objavili na svojim profilima na društvenim mrežama. On je povjerovao i odlučio da se ubije", ispričala je majka 11-godišnjeg dječaka, koga je pronašla u teškom stanju u porodičnoj kući u Michigenu.

 

Majka je dječaka prebacila u bolnicu, ali nakon tri sedmice na aparatima je preminuo.

Majka je medijima rekla kako djevojčicu ne poznaje, ali da joj nije jasno kako mu je mogla ovo uraditi.

"Razumijem da su oni mladi, ali i sa 13 godina djeca znaju da razluče šta je dobro, a šta loše. Zato imam osjećaj da je iskoristila mog sina, dvije godine mlađeg od sebe, kako bi njime manipulisala", rekla je majka.

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo da li će djevojku u eventualnom procesu tretirati kao odraslu osobu.

Majka je pozvala javnost da više razgovara o opasnostima zlostavljanja na internetu.

 

Ne propustite