MJEŠTANI U ŠOKU: 'Svuda su bili dijelovi tijela i krv'

Region
 MJEŠTANI U ŠOKU: 'Svuda su bili dijelovi tijela i krv'
Avion vojske Srbije Super galeb G-4 srušio se juče na području sela Slatina kod Šapca.

Avion vojske Srbije Super galeb G-4 srušio se juče na području sela Slatina kod Šapca. U padu avionu poginula su dvojica pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović.


Mještani ovog sela bili su u šoku zbog užasavajućeg prizora koji su zatekli.

- Sedela sam u kući sa majkom i sedmogodišnjim sinom, koji samo što je došao iz škole. Odjednom su se začuli zvuci kao da nam avion sleće u dvorište. Zvuci su bili jezivi, podsetili su nas na bombardovanje. Majka je izustila: „Sine, ovo ne sluti na dobro.“ Kako je to izgovorila, svi prozori i vrata su se zatresli svom silinom. Čule su se eksplozije. Video se ogroman plamen, komšijin plastenik je goreo i sve oko njega. Delovi tela i krv bili su svuda po plasteniku. Prestravljeni smo... Sin ne može da mi se smiri, a ćerka mi još nije došla iz škole, ne znam kako ću sad po nju, sve je blokirano - kaže S. L. (40), čija se kuća nalazi nedaleko od mjesta nesreće,prenosi Alo.

Pantelija Marković je iz svog dvorišta na brdu iznad mesta tragedije posmatrao borbu pilota, koji je, kako kaže, u tri navrata pokušavao da obuzda avion.

- Okretao se i okretao. Iako sam laik, shvatio sam da nešto nije u redu. To su bile čudne akrobacije. Kada je treći put pokušao da se okrene, nije uspeo, zario se u zemlju. Delovi aviona rasuli su se na sve strane i vatra je buktala, a crni dim se nadvio nad selom, od svega je ostao krater - kaže on.

Ne propustite