Tehničar na rendgenu nasrnuo na djevojčicu

Crna hronika
Tehničar na rendgenu nasrnuo na djevojčicu
Zbog nedoličnog ponašanja suspendovan radnik Doma zdravlja u Modriči.

Zbog nedoličnog ponašanja suspendovan radnik Doma zdravlja u Modriči. Iako mu ovo nije prvi put, tužilac pokrenuo samo prekršajni postupak. Zbog sličnih ispada već bio udaljen, pa opet vraćen na posao.

U rengen kabinetu Doma zdravlja u Modriči, zdravstveni radnik Dragomir Elez (60) seksualno je uznemiravao šesnaestogodišnju djevojčicu prilikom pregleda. To nam je potvrdio njen otac Ljubiša Bosić iz Dugog Polja kod Modriče. Bosić je policiji prijavio tehničara, a direktor ustanove suspendovao je ovog radnika do okončanja disciplinskog postupka.
Otac šesnaestogodišnje Lj. B. uznemiren je i uplašen za zdravlje svog djeteta. S gorčinom priča šta se desilo.

- Kad je završio snimanje Elez je moju ćerku počeo da ljubi po vratu. Ona se otrgla i pobjegla u svlačionicu, a on je izjavio da razumije njen stav, "pošto nije udata". Kako dijete od 16 godina može biti udato? Da li je normalno da u javnoj ustanovi rade takvi kao što je Elez? - ogorčeno pita Bosić.

U Domu zdravlja priznaju da je Elez i ranije imao slične ispade.

- Nije mu ovo prvi put, slični ispadi su se i ranije događali. Ovakve pojave teško je predvidjeti i prevenstvnno se ne može djelovati, ali se strogim kaznama ovakve pojave moraju suzbijati u zdravstvu - kaže Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča.

Policija je prijavu o ovom slučaju dobila još 28. marta.

- Tužilac za maloljetnike okružnog tužilaštva Doboj naložio je da se protiv prijavljenog pokrene prekršajni postupak, jer po njemu događaj nema obilježja krivičnog djela -piše u saopštenju CJB Doboj.
Za Ljubišu Bosića nevjerovatan je zaključak okružnog tužioca za maloljetnike.

- Ogorčen sam, kao što bi bio i svaki roditelj. Ima prekršaja, a nema krivice, tragedija. Pitam sudiju da li on ima decu - skoro kroz suze moli Bosić.

Modričani su uznemireni i traže da se Elez najoštrije kazni.

- Mislim da je on psihopata, strašno, bila sam više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bežala od njega, dobro ga znam. - kaže Modričanka Kristina Vidović.


Prema nezvaničnim saznanjima od radnika Doma zdravlja, Elez je zbog sličnih ispada već bio udaljen s posla, ali ga je "strašni" sud opet vratio.

- Takvi ljudi nisu za život sa ostalim svetom. Ja bih ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo - kaže za "Novosti" Modričanin Milan, a njegova komšinica Mara dodaje:

- On mora hitno u zatvor, ništa drugo.

Ne propustite