Kakvo nas vrijeme očekuje u subotu i nedjelju

Bosna i Hercegovina
Kakvo nas vrijeme očekuje u subotu i nedjelju
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan-sedlo 0; Bugojno i Tuzla 1; Bihać, Jajce, Kupres, Sanski Most i Sarajevo 2; Doboj, Prijedor i Livno 3; Banja Luka, Srebrenica, Zvornik i Zenica 4; Gradačac, Trebinje i Bijeljina 8; Mostar i Neum 10°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 5hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Postepena stabilizacija ugodno će djelovati na većinu ljudi. Još uvijek će biti hladnije u odnosu na protekli period, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju. Na jugu ugodnije, uz sunčane intervale i povremeno sjeverno strujanje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Danas u Bosni oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu u Bosni se očekuje slaba kiša. Slab snijeg će padati na vrhovima planina. U Hercegovini prijepodne oblačno vrijeme, a poslijepodne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. U Sarajevu oblačno. Od poslijepodnevnih sati i u noći na subotu moguća je slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka do 10°C.

U subotu u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne oblačno, u jutarnjim satima lokalno će padati slaba kiša. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U nedjelju U Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U noći vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22°C.

U ponedjeljak u Hercegovini sunčano. U Bosni prijepodne sunčano. U drugom dijelu dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.


FHMZ

Ne propustite