Misteriozno trovanje: Trideset policajaca se otrovalo, trojica pala u nesvijest na smotri (VIDEO)

Region
 Misteriozno trovanje: Trideset policajaca se otrovalo, trojica pala u nesvijest na smotri (VIDEO)
Misteriozno trovanje tridesetak pripravnika za policajce u Policijskoj akademiji Idrizovo trenutno je glavna vijest u Skoplju.

Misteriozno trovanje tridesetak pripravnika za policajce u Policijskoj akademiji Idrizovo trenutno je glavna vijest u Skoplju.


Načelnik te institucije demantuje da je došlo do trovanja, a studenti akademije, MUP i ljekari potvrđuju da se trovanje desilo i da je tridesetak budućih policajaca zatražilo medicinsku pomoć.

Očevici kažu da se prava drama dešavala na jutrošnjoj smotri u Centru za obuku policajaca Idrizovo, kada su trojica studenata iznenada pala u nesvijest. Iz MUP saopštavaju da su odmah reagovale njihove starješine. Mladići su izvučeni iz stroja i ukazana im je prva pomoć.

– U međuvremenu, na tegobe i vrtoglavicu se požalilo još nekoliko slušaoca, nakon čega je jutarnja smotra prekinuta, a kandidati poslati u učionice. Pozvana je Hitna pomoć, a njihovi lekari su pregledali 38 slušaoca.

Troje od njih su sa vozilom Hitne pomoći preneti u Klinički centar. Dvoje su nakon lekarske intervencije pušteni na kućno lečenje, a jedan je zadržan u bolnici - ističu iz MUP.

Budući policajci i zaposleni u Centru za obuku vjeruju da su se mladići zatrovali sa hranom koju su jeli jutros. Na to sumnjaju i ljekari, a inspektori Agencije za hranu i veterinarstvo su uzeli uzorke hrane, ali još nisu saopštili rezultate,prenosi Telegraf.

Načelnik Centra za obuku, Goce Bačanov u izjavi za medije je demantovao da je došlo do trovanja i tvrdi da se radi o nepotreboj panici.

– Ništa od svega toga nije tačno. Imali smo jedno lice sa stomačnim virusom, koje se požalilo na tegobe, a posle njega i druga deca su se požalila da su bila zatrovana. Na kraju je ispalo da nije bilo ništa ozbiljno i nema prostora za nepotrebnu paniku - izjavio je Bačanov.

Inače, nedavno je Nezavisni policijski sindikat optužio, a Agencija za hranu potvridla da je u kasarni Ilinden bila primljena hrana čiji je rok upotrebe istekao, i da je ona štetna čak i za životinje u zoološkom vrtu, pa je ta hrana na kraju završila na deponiji.

Pogledajte video:

 

Ne propustite